Primeur voor Rijsbergen: eerste glasvezelcentrale in gemeente Zundert
Foto: E-Fiber

Primeur voor Rijsbergen: eerste glasvezelcentrale in gemeente Zundert

RIJSBERGEN - In Rijsbergen is donderdag de eerste glasvezelcentrale van de gemeente Zundert geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Zundert.


Binnen een paar maanden is het eerste gebied, van circa 3000 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk. 

Glasvezelnetwerk

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk. In de gemeente Zundert worden in totaal vier glasvezelcentrales geplaatst. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Zundert. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/zundert

Gebiedsverdeling

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Spitters in opdracht van E-Fiber. Zolang Spitters bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/zundert is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is de hele gemeente Zundert in het tweede kwartaal van 2022 op het netwerk aangesloten. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief