Toertocht Speer van Rijsbergen opnieuw afgeblazen
Foto: Saskia Roks

Toertocht Speer van Rijsbergen opnieuw afgeblazen

RIJSBERGEN - Stichting Wielerdorp Rijsbergen heeft besloten om de toertocht ‘De Speer van Rijsbergen’ dit jaar niet door te laten gaan. Gezien de onzekerheid rondom het coronavirus en het risico dat dit met zich meebrengt, vindt de organisatie niet verantwoord om het evenement dit jaar te laten plaatsvinden. De vierde editie van toertocht zou dit jaar gehouden worden op zondag 27 juni in Rijsbergen. Ook vorig jaar al gooide het coronavirus roet in het eten.


Het organiseren van grote evenementen zou in de planning van de Rijksoverheid vanaf 1 juni weer mogelijk moeten worden. “Dit is echter omgeven door een zeer grote mate van onzekerheid. Onzekerheid die wij niet kunnen en niet willen lopen,” aldus Stichting Wielerdorp Rijsbergen.

Gezondheid 

In 2019 deden er tijdens de derde editie van De Speer van Rijsbergen in totaal meer dan 1.400 toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim 200 vrijwilligers mee aan het evenement. “Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is op dit moment het belangrijkste,” laat de organisatie weten.

Sponsoren

Stichting Wielerdorp Rijsbergen vindt het daarnaast maatschappelijk niet verantwoord om in huidige, economisch moeilijke tijden een beroep te doen op de vele sponsoren die het evenement ondersteunen. “Als organisatie zien wij dat veel van onze sponsoren te lijden hebben onder de coronacrisis. Daarnaast zijn wij van mening dat we momenteel niet kunnen verlangen dat deze bedrijven een financiële bijdrage leveren aan ons evenement.”

Alternatieven

Het bestuur van Stichting Wielerdorp Rijsbergen houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus goed in het oog en is zich aan het beraden over alternatieve evenementen. Mochten deze van de grond komen, dan wordt een en ander gecommuniceerd via haar social mediakanalen. “Voor 2022 gaan we weer mooie routes uitstippelen en hopen we wederom een fantastisch wielerfeest op te zetten.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief