Foto: Linda Huybregts

Horeca in Zundert houdt het bij ludieke protesten

ZUNDERT - Links en rechts in de gemeente Zundert waren en zijn vandaag weer terrassen waarneembaar. Veel ondernemers zetten uit protest hun stoelen en tafels weer buiten. Zij willen daarmee het signaal afgeven dat ze ervan overtuigd zijn dat ze veilig en verantwoord open kunnen.


Sinds het lenteweer Nederland heeft bereikt, is voor de horeca de maat vol. Mensen gaan massaal naar buiten wat zorgt voor drukte in veel parken. Maar toch moeten horecaondernemers hun terrassen, die op anderhalve meter afstand staan, gesloten houden. In totaal 65 regionale afdelingen van de 244 afdelingen die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) rijk is, riepen cafébazen op tot actie. Zij maken de vergelijking met het toestaan van winkelen op afspraak en vinden dat de horeca ook open kan. In de gemeente Zundert plaatsten verschillende ondernemers hun terrassen buiten. Dat was het geval bij onder meer restaurant Lokaal 104 en café Den Bels in de Molenstraat in Zundert. ‘Helaas… nog steeds dicht’, zo maakte een bord bij het terras van Lokaal 104 duidelijk.

IJsje

Niek Voermans, eigenaar van café De Toekomst in Achtmaal en actief voor de Zundertse afdeling van KHN, besloot na overleg met de Bredase afdeling en de Gemeente Zundert om over te gaan tot een ludieke actie. “We hebben hier in Zundert gezegd: we gaan als horeca niet open. Wel wilden we een ludieke actie houden voor kinderen tot 12 jaar door ze op ons terras een ijsje aan te bieden. Een actie van tien minuten waarvoor we ook de goedkeuring van de Gemeente Zundert hebben ontvangen. Vrienden en bekenden met kinderen uit de groepen 3 tot 7 heb ik gevraagd om na schooltijd een ijsje te komen nuttigen. We willen laten zien dat we denken in mogelijkheden en dat we kijken naar wat wel kan. Ook de horeca wil perspectief en een routekaart.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief