Kappers staan in de startblokken om te knippen
Foto: Shutterstock

Kappers staan in de startblokken om te knippen

ZUNDERT - Kappers mogen morgen weer aan de slag. Wie echter hoopt even te kunnen aanwippen om op de kappersstoel te kunnen plaatsnemen, komt bedrogen uit. Veel kappers zijn de komende weken al helemaal volgeboekt.


Dat is onder meer het geval bij kapsalon Van Aert in Zundert. “De komende drie weken zijn al helemaal gereserveerd,” vertelt eigenaresse Rosetta van Aert. “Wie nu pas gaat bellen, zal moeten aansluiten. Maar de meeste mensen begrijpen dat ook wel. Ze hebben geduld. Om de drukte aan te kunnen, ga ik wel een aantal avonden extra werken.” Ze is blij dat ze weer mag beginnen. “Voor de klanten en voor mezelf. Ik krijg vanuit de overheid wel wat financiële ondersteuning, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Wat dat betreft ben ik blij dat ik geen pand en personeel hoef te betalen. Los daarvan mis ik het sociale praatje met de klanten.”

Klaar

Die klanten zijn er volgens haar wel aan toe om hun kapsels weer toonbaar te maken. “De drukte komt echt op je af. Het gaat vooral om grote behandelingen die extra tijd kosten.” Bang om weer te gaan werken is ze niet, zo maakt Rosetta van Aert duidelijk. “Er is ruimte genoeg, er is een ventilatiesysteem geplaatst, noem maar op. Ik ben in alle opzichten klaar om weer te knippen.”

Bellijst

Dat laatste geldt ook voor Daniëlle van Nispen, eigenaresse van Nog Mooier By Daniëlle. Ze noemt het een opluchting dat haar zaak weer open mag. “De voorbije dagen hebben we aan de hand van een bellijst onze klanten opgebeld om afspraken te plannen. Ze reageerden allemaal heel enthousiast. Iedereen wil zo snel mogelijk geknipt worden, het liefst nog de eerste dag. We zitten met afspraken nu al in de derde week van maart. Dus sommige klanten zullen nog even geduld moeten hebben. Daar is ook begrip voor.”

Verfpakketjes

Ze constateert wel dat zo langzamerhand ‘iedereen’ met lang haar rondloopt. Ook moet er links en rechts wat worden bijgekleurd. “Al hebben we klanten tijdens de lockdown wel kunnen helpen met verfpakketjes die ze konden aanschaffen om hun uitgroei aan te pakken.” Aan de andere kant is het haar niet ontgaan dat er ook thuis wel eens is geknutseld aan kapsels. “Dan heeft moeder het haar wat geknipt of zijn mensen zelf aan de gang gegaan met een tondeuse. Die schade mogen we straks ook repareren.”

Vrij

Met liefde en plezier zelfs, zo maakt ze duidelijk. “We zitten te springen om weer aan de slag te gaan. Het is best leuk om heel even vrij te zien, maar het heeft nu wel erg lang geduurd. Tijdens de voorbije lockdown bijna twaalf weken en in de vorige lockdown zeven weken.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief