Foto: Erwin Martens

Boerendag Rijsbergen gaat dit jaar niet door

RIJSBERGEN - Vanwege het coronavirus gaat de Boerendag in Rijsbergen ook in 2021 op de eerste zaterdag van augustus niet door. Volgend jaar, op zaterdag 6 augustus 2022, hoopt Stichting Boerendag Rijsbergen weer wel een Boerendag te kunnen houden.


Momenteel laat de actuele situatie rondom het coronavirus nog geen enkel evenement toe. Dat maakt het voor de organisatie van Boerendag Rijsbergen naar eigen zeggen ingewikkeld om te bepalen op welke manier er een veilig en verantwoord evenement georganiseerd kan worden. “Op dit moment is het erg onduidelijk, hoe de situatie ervoor staat op de eerste zaterdag van augustus. Welke maatregelen zijn er op dat moment en kunnen we dan al grote bezoekersstromen ontvangen? Wat betekent dit voor de financiële situatie van ons evenement?” De organisatie ziet geen mogelijkheden om het evenement te verplaatsen naar een later moment in het jaar. Om deze redenen heeft zij besloten om de Boerendag voor dit jaar te annuleren. Dit geldt voor het gehele evenement op 7 augustus, de afterparty en het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 8 augustus 2021.

Landbouwmuseum
Toch zit de organisatie niet stil. Zo wordt in De Karkooi in Rijsbergen hard gewerkt aan de inrichting van een landbouwmuseum in het middelste gedeelte. De sfeer van de Boerendag en de collectie van de stichting zijn binnenkort het hele jaar door te beleven. Het museum moet een educatief karakter krijgen en dus ook de schoolgaande jeugd kunnen interesseren in het boerenleven door de jaren heen. Eind 2020 heeft Heemkundekring De Drie Heerlijkheden als eerste gebruiker haar intrek genomen in de nieuwbouw.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief