Foto: Rod Long

Paasweekendweer: eerst droog, maandag koud en guur

ZUNDERT - Het weerbeeld ziet er dit lange paasweekend niet verkeerd uit. Het is over het algemeen droog en geregeld schijnt de zon. Wel is het een flink stuk kouder dan eerder deze week met maxima van 8 tot 12 graden. Tweede paasdag is het met 5 tot 7 graden nog kouder en bovendien staat er een koude, gure wind en komt het tot (winterse) buien.


Na de hoge temperaturen van begin deze week is het inmiddels een flink stuk kouder. Op deze Goede Vrijdag staat er een matige en aan zee (vrij) krachtige noordenwind en ook zaterdag waait er een matige noordenwind. Daarmee wordt koude lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar waarden tussen 8 en 12 graden. Temperaturen van 11 tot 14 graden zijn gebruikelijk begin april, maar goed aangekleed is het prima weer voor een wandeling of een fietstocht. De paraplu kan worden thuisgelaten, want het blijft overal droog en geregeld schijnt de zon.

Zondag, eerste paasdag, staat er duidelijk minder wind en kan het 9 graden in het noordwesten tot lokaal 12 graden in het zuidoosten worden. Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Wel start de dag koud en bij het eieren zoeken in de vroege ochtend kan het vooral landinwaarts een graadje vriezen. In de kustgebieden blijft het kwik een paar graden boven nul.

Paasmaandag ziet het weerbeeld er heel anders uit. We starten met veel bewolking en in de nacht en vroege ochtend trekt van noordwest naar zuidoost een regengebied over het land. Het regengebied verlaat snel het land en overdag draait het om flinke buien. Doordat de bovenlucht sterk is afgekoeld zijn dit winterse buien die vergezeld gaan met hagel, onweer en natte sneeuw. De temperatuur is ook duidelijk lager en stijgt naar maximaal 5 tot 7 graden. Voor het gevoel is het waarschijnlijk een paar graden onder nul en warme winterkleding met alles erop en eraan is nodig als je naar buiten gaat.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief