<p>Lynn van Hassel werkte voor haar afstuderen al bijna vier jaar bij kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen.</p>

Lynn van Hassel werkte voor haar afstuderen al bijna vier jaar bij kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen.

(Foto: Tess Mutsters)

Lente op de kinderboerderij: ‘We hebben echt allerlei soorten dieren’

RIJSBERGEN - Lynn van Hassel, begeleider bij kinderboerderij de Leijhoeve, begon na haar opleiding pedagogiek direct bij de boerderij. Hoewel ze pas een paar maanden geleden is afgestudeerd, werkte ze voor haar afstuderen ook al bijna vier jaar bij de boerderij.


“Ik vind het gewoon heel erg leuk hier,” legt ze uit. “Het is erg gevarieerd en we zijn altijd buiten aan het werk.” De boerderij heeft zo’n 22 weitjes, waarover een aantal van ongeveer 35 dieren is verdeeld. “We hebben echt allerlei soorten dieren,” vertelt Lynn daarover. ‘Echt alles wat er op een gewone kinderboerderij ook thuishoort’”

Kinderboerderij de Leijhoeve heeft echter ook nog een andere functie, namelijk een dagbesteding en werkgelegenheid voor de cliënten van Amarant. Dit zijn veelal cliënten met een verstandelijke beperking. Aangezien het een flinke kinderboerderij is, is er ook behoorlijk wat hulp nodig. “In totaal denk ik dat we achtentwintig cliënten hebben die ons helpen,” legt Lynn uit. “Dagelijks zijn er zo’n zeventien tot drieëntwintig aanwezig.”

Lynn legt uit hoe het proces in zijn werk gaat. “Als er een nieuwe cliënt is, gaat Amarant kijken naar een geschikte dagindeling. Soms wordt die cliënt dan naar ons verwezen en dan gaan we samen aan de slag. Daar zit dan een bepaalde proefperiode aan vast, soms past een cliënt namelijk toch niet zo goed bij de boerderij en dan kan er beter naar een andere dagbesteding gezocht worden.” 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief