<p>Vrijwilliger Henk de Krom bij een geit op kinderboerderij De Leijhoeve.</p>

Vrijwilliger Henk de Krom bij een geit op kinderboerderij De Leijhoeve.

(Foto: Tess Mutsters)

‘Vrijwilligerswerk bij kinderboerderij De Leijhoeve geeft veel voldoening’

RIJSBERGEN - Henk de Krom werkt als vrijwilliger bij kinderboerderij de Leijhoeve. Op de vraag wat hij zoal allemaal doet, antwoord hij lachend: “Wat doe ik niet?” 


Vervolgens schudt hij zijn hoofd en zegt hij: “Het meeste help ik de cliënten met klusjes die zij niet alleen kunnen en waar de begeleiding geen tijd voor heeft. Ik hoef immers verder niks te regelen en geen papierwerk te doen. Ik kan er zo echt de hele tijd voor de cliënten zijn.”

Henk heeft een lange geschiedenis in sociaal werk. Zo was hij voor zijn pensioen begeleider van mensen met epilepsie. Het werk bij De Leijhoeve is dan ook eigenlijk wat hij al zijn hele leven doet. Hij is inmiddels al een paar jaar weduwnaar. “Toen ik stopte met werken, had ik niets meer te doen, maar ik wilde niet stil gaan zitten. Ik vond mezelf nog te jong om niks te gaan doen. Ik kwam hier vroeger al met mijn kinderen en heb De Leijhoeve altijd een enorm mooie plek gevonden. Daarom besloot ik dat ik, zodra ik zou stoppen met werken, zou gaan vragen of ik hier mocht komen helpen. Dat heb ik gedaan en zo ben ik hier gekomen.”

“Ik doe dit werk gewoon enorm graag,” vertelt Henk. “Ik krijg de vrijheid om te doen waar ik zelf zin in heb en kan me de hele dag bezighouden met de cliënten. Ik krijg dan ook regelmatig van ze te horen dat ze het leuk vinden dat ik er ben en dat ze het fijn vinden dat ik ze help. Dat geeft veel voldoening.” [

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief