<p>Marlinda Hommel met de shetlanders, naast de ezels haar favoriete dieren.</p>

Marlinda Hommel met de shetlanders, naast de ezels haar favoriete dieren.

(Foto: Tess Mutsters)

Marlinda houdt van de kinderboerderij: ‘Ik ben hier altijd bezig’

RIJSBERGEN - Marlinda Hommel is gek op haar werk bij kinderboerderij de Leijhoeve. “Ik vind het vooral leuk om te helpen omdat we altijd buiten zijn en daar krijg ik veel energie van,” legt ze uit. 


Marlinda werkt vooral graag met de dieren. De pony’s en de ezels zijn dan haar favoriet. De boerderij heeft twee pony’s en twee ezels, beide zijn moeder en dochter. “Ik probeer ze wat dingetjes te leren, zoals aan het halster lopen. De paarden en de shetlanders zijn zo leuk omdat je ze wat kunt leren, je moet er echt de tijd voor nemen.”

Het is duidelijk dat Marlinda vooral van de wat grotere dieren houdt. “Eerst hadden we ook altijd een paar koeien, daar was ik ook gek op. De meesten vonden de koeien nogal eng, dus toen moesten ze weg. Dat was wel jammer, maar ik heb in ieder geval de paarden en de ezels nog.”

Marlinda werkt nu vijf dagen in de week op de boerderij. Vóór corona wisselde ze dat af met werk in de brasserie, die bij de boerderij ligt. Toch mist ze het werk in de brasserie niet echt. “Hier ben ik altijd bezig,” vertelt ze.

Als Marlinda niet bij de paarden of de ezels is, is ze vaak aan het werk in de grote moestuin van de boerderij. “Het werken in de moestuin vind ik vooral erg leuk omdat er veel rust is. Je kunt er echt even tot jezelf komen en van alle geluiden om je heen genieten,” legt ze enthousiast uit. Ook in de winter, of als het regent, vindt ze het niet erg om in de moestuin te moeten werken. “Als je onder de douche staat, wordt je ook nat,” lacht ze. [

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief