Cees Oostvogels: 'We zijn kleinschalig, iedereen kent elkaar en je kunt op elkaar bouwen. Dat is wat het dorp echt sterk maakt'
Cees Oostvogels: 'We zijn kleinschalig, iedereen kent elkaar en je kunt op elkaar bouwen. Dat is wat het dorp echt sterk maakt' Foto: Tess Mutsters

‘Wernhout is allang geen leeg gat meer waar niemand wil wonen’

Door: Tess Mutsters Algemeen

WERNHOUT - Al 62 jaar woont Cees Oostvogels (62), secretaris van de Dorpsraad, in Wernhout. Hij heeft ook nooit de behoefte gehad om ergens anders te gaan wonen. “Wernhout is gewoon hartstikke leuk. Een tijd lang leek het erop dat het dorp een beetje aan het doodbloeden was, maar met heel veel trekken en volhouden zijn we nu weer goed op weg om Wernhout weer een beetje op de kaart te zetten in de gemeente.”

Dat klopt ook, met alle nieuwbouw en een kersverse, populaire supermarkt, is het dorp duidelijk aan de beterende hand. “Wernhout is allang geen leeg gat meer waar niemand wilt wonen,” lacht Cees. “We merkten dat veel jeugd eigenlijk wel in Wernhout wilde wonen, maar dat er geen plek was. Met die nieuwbouw zorgen we voor ruimte, met de supermarkt zorgen we voor leven. Zonder supermarkt zit er geen leven in de brouwerij.”

Cees zit vol energie, net als de rest van de leden van de Dorpsraad. Er zijn flinke plannen voor Wernhout. “We willen graag het fietspad dat tussen Zundert en Rijsbergen langs de Aa of Weerijs ligt, doortrekken naar Wernhout. Zo krijgen we er een prachtige recreatieroute bij en komen mensen ook langs en door het dorp,” geeft Cees als voorbeeld.

Op de vraag wat nou precies het karakter van Wernhout is, weet Cees direct het antwoord. “Ingetogen,” antwoordt hij prompt. “We zijn kleinschalig, iedereen kent elkaar en je kunt op elkaar bouwen. Dat is wat het dorp echt sterk maakt.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief