<p>Of Rijsbergen nou zoveel specialer is dan de andere dorpen in de gemeente? Janneke denkt zelf van niet. </p>

Of Rijsbergen nou zoveel specialer is dan de andere dorpen in de gemeente? Janneke denkt zelf van niet.

(Foto: Tess Mutsters)

‘Ik ben niet per se een Rijsbergse, maar ik ben ook niet echt een Zundertse’

RIJSBERGEN - “Rijsbergen is altijd een beetje een buitenstaander geweest, maar ik zie dat niet zo, ik ben zelf een mix van twee dorpen,” vertelt Janneke van Veltom (21). Op haar zevende verhuisde ze het gezin Van Veltom vanuit Rijsbergen naar Zundert. Na bijna tien jaar misten haar vader en moeder, echte Rijsbergenaren, het dorp, en verhuisde Janneke weer mee terug naar Rijsbergen.


“Ik ben niet per se een Rijsbergse, maar ik ben ook niet echt een Zundertse. Ik ben in beide dorpen opgegroeid. Wel ben ik veel actiever met Bloemencorso, dat natuurlijk veel meer bij Zundert hoort. Toch ben ik sinds vorig jaar ook wat meer bezig met carnaval, dat dan weer typisch Rijsbergen is. Ook mijn vrienden komen uit verschillende dorpen.”

Dat Rijsbergen wel net even wat anders is dan Zundert, kan Janneke wel beamen, ze merkt dat ook aan de mensen. “Rijsbergen hoort relatief gezien natuurlijk nog helemaal niet zo lang bij gemeente Zundert. Voor 1997 was het een zelfstandige gemeente. Ik denk dat voornamelijk de oude garde dat echt nog wel weet en kan voelen en dat er daarom af en toe wat wrijving is,” legt Janneke uit.

Of Rijsbergen nou zoveel specialer is dan de andere dorpen in de gemeente? Janneke denkt zelf van niet. “Je kunt natuurlijk zeggen dat we een echt dorpsgevoel hebben. Iedereen kent elkaar, het is echt ons kent ons, maar dat hebben alle dorpen denk ik wel. Zeker hier in de gemeente.” 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief