Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Irma voetbalt al 11 jaar bij dames VV Wernhout: ‘Leuke is dat voetbal echte teamsport is’

Door: Tess Mutsters Algemeen

Irma Boon voetbalt al dik elf jaar fanatiek bij het enige vrouwenteam van VV Wernhout. Een tijdje zat ze ook nog op atletiek, maar al snel bleek dat niets voor haar te zijn. ‘Ik vind het juist zo leuk dat voetbal echt een teamsport is.”

“Je werkt echt samen en je hebt echt een doel,” vervolgt ze. “Je traint om beter te worden, om die wedstrijd te winnen en om een hoger niveau te halen.” Inmiddels heeft VV Zundert, dankzij een samenwerking met VV Wernhout, twee meisjesteams.

Irma hoopt dat dat voor haar club ook ooit gaat gebeuren. “Het is natuurlijk wel speciaal dat we het enige vrouwenteam zijn, maar ik zou het enorm zonde vinden als dat op een moment zou verdwijnen. Ik denk wel dat het moet lukken om in de toekomst een extra team bij te maken. Er komen nu steeds meer jonge meisjes, dus dat is wel heel leuk.”

Waarom er zo weinig meiden op voetbal zitten weet Irma niet zo goed. “Ik denk dat het wel wordt gezien als ruw, of als mannensport. Er zijn toch meer meiden die liever op dansen of zoiets gaan. Het wordt niet echt gezien als vrouwensport, maar ik zou niet weten waarom niet,” legt Irma uit. Dat het mannenvoetbal nog veel hoger is in aanzien, vindt ze wel jammer, maar ze heeft het idee dat het wel de goede kant op gaat. Daarbij kunnen vrouwen ook een stuk meer hebben, volgens Irma. “Tijdens een wedstrijd liggen vrouwen veel minder op de grond dan mannen.”
speelster vrouwenteam VV Wernhout



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief