Sigi Marijnissen (links), Iefke Sannen (rechts)
Sigi Marijnissen (links), Iefke Sannen (rechts) Foto: Tess Mutsters

Sigi en Iefke zijn trainsters bij Moerse Boys: ‘Toch sportieve activiteiten plannen’

Door: Tess Mutsters Algemeen

Voor Sigi Marijnissen en Iefke Sannen is voetballen een van hun favoriete bezigheden. Al dik zeventien jaar voetbalt Sigi bij de Moerse Boys. Ook Iefke voetbalt al een hele tijd bij de club, al weet ze niet precies meer hoelang. 

Sinds afgelopen jaar geven de twee ook training aan een van de meisjesteams. “Op donderdagavond geven we training en op zaterdag hebben we meestal een wedstrijd. Nu dat niet kan vanwege corona, plannen we andere sportieve activiteiten, zoals een bootcamp,” legt Iefke uit.

“Het is leuk”, vertelt Sigi, “Want we leren onze teamleden nu steeds beter kennen. Je ziet ze allemaal hun eigen ontwikkeling doormaken.” Iefke voegt daar nog aan toe: “Het is ook gewoon heel gezellig. Naast het team waar je zelf in voetbalt, heb je nu nog een team dat hartstikke lekker loopt en waar je je energie in kunt steken. Daar haal ik ook heel veel voldoening uit.”

Beide meiden zijn niet weg te slaan bij de voetbalclub. Het vrouwenvoetbal willen ze graag promoten. Ze weten zelf namelijk allebei hartstikke goed dat vrouwen ook prima kunnen voetballen. Niet altijd is voetbal een voor de hand liggende keuze voor meiden. “Om meiden daarom een beetje kennis te laten maken met de sport, organiseren we met de club op 1 en 8 mei twee middagen waarop meisjes tot en met zeventien jaar kunnen komen kijken. Zo kunnen meiden op een leuke manier kennismaken met voetbal en kijken of het iets is voor hen,” vertelt Sigi. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief