<p>Vrolijke communicantjes in de Sint Bavokerk in Rijsbergen.</p>

Vrolijke communicantjes in de Sint Bavokerk in Rijsbergen.

(Foto: Charles Luijten)

Eerste communieviering in parochiekern Sint Bavo Rijsbergen

RIJSBERGEN - Praktisch elk jaar doen kinderen in het voor- of najaar hun eerste Heilige Communie. Dat was afgelopen zondag in de sierlijk aangeklede Rijsbergse Sint Bavokerk voor de tweede achtereenvolgende keer het geval.


Dat de plechtigheid voor de deur stond, kon reeds worden afgeleid van de silhouetten van de communicanten die al een paar weken in de kerk te zien waren. Dit keer mochten negen kinderen de hostie van pastoor Hans van Geel ontvangen die, geassisteerd door pastor van Wim van Reen, in de eucharistie voorging. Een werkgroep had de plechtigheden voorbereid. “Eindelijk is het zover. Vorig jaar immers kon vanwege de toen geldende coronamaatregelen de communieviering niet doorgaan,” sprak de pastoor. Omdat het kinderkoor ontbrak, werd de viering muzikaal opgeluisterd door zangeres Nicole Frijters met muzikale begeleiding door Ivo de Wit. Het waren voornamelijk mama’s, papa’s en grootouders van de communicanten die het bijzondere, kerkelijk gebeuren bijwoonden. Voor anderen was dat moeilijk vanwege de regelgeving ten aanzien van het coronavirus. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief