Oranje voert de boventoon tijdens de Koningsspelen in Klein Zundert.
Oranje voert de boventoon tijdens de Koningsspelen in Klein Zundert. Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Leerlingen basisschool Sint Antonius genieten van Koningsspelen

Door: Addo Sprangers Algemeen

KLEIN ZUNDERT - Het is vaste prik. Ieder jaar in april, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag, worden op de basisscholen in Nederland de zogeheten Koningsspelen gehouden, een jaarlijkse sportdag voor de leerlingen waarbij bewegen centraal staat. In Klein Zundert, op het schoolplein van basisschool Antonius en de in de directe omgeving gelegen grasvelden, konden de veelal in het oranje gehulde kinderen dit jaar weer al hun energie kwijt.

Dat was vorig jaar niet het geval, aangezien toen vanwege het coronavirus een streep werd gehaald door het evenement, weet schoolassistent Eefje van Kaauwen. Samen met haar collega-schoolassistenten Mellanie Jacobs en Rian de Vos had ze daarom het plan opgevat om dit jaar tijdens de Koningsspelen flink uit te pakken. Hiertoe werd in een vroeg stadium al contact gezocht met lokale voetbal- en hockeyverenigingen en fitnessclubs. Het plan voor een uitgebreid programma kon helaas echter niet worden doorgezet: het coronavirus waart immers nog steeds rond, waardoor interactie met vrijwilligers van buitenaf gezien de situatie toch niet gewenst bleek. Ook het traditionele ontbijt met de kinderen werd om die reden geschrapt.

Work-out

“Heel jammer, natuurlijk,” zegt Eefje van Kaauwen,”maar toch hebben we, op basis van de door Koningsspelen aangedragen spelletjes toch een leuk programma in elkaar kunnen zetten, waarvoor we het schoolplein deze dag hebben ingericht. De leerlingen uit de benedenbouw kunnen bijvoorbeeld meedoen aan het Koningsrecord, een soort kaartspel in estafettevorm. Ook is er voor hen het Koningsspel, een soort slagbal.” Op het programma staan verder onderdelen als de fruitdans, de vijversprong en koningstikkertje. De kleuters mogen in de speelzaal meedoen aan het mik- en werpfeest. Voor de bovenbouw worden weer andere activiteiten gehouden, zoals kwartetvoetbal op het nabijgelegen trapveldje dat hiertoe meer ruimte biedt. De groepen 7 en 8 kunnen via een op het digibord in de hal van de school vertoond YouTube-filmpje van ZappSport ook nog meedoen aan een work-out met kickbokser Rico Verhoeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief