Burgemeester Joyce Vermue showt haar versierde fiets.
Burgemeester Joyce Vermue showt haar versierde fiets. FOTO JOSÉ NUIJTS

Toch leuke kinderactiviteiten tijdens Koningsdag

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Van een ‘gewone’ Koningsdag was ook dit jaar vanwege het coronavirus geen sprake. Toch werd er in de verschillende kerkdorpen niet helemaal voorbijgegaan aan de nationale feestdag. Voor kinderen werd her en der toch nog een bescheiden activiteitenprogramma gepresenteerd.

In Rijsbergen besloot het Oranje Comité Rijsbergen al eerder om dit jaar geen activiteiten te houden. Wie hier zijn of haar ‘oranjegevoel’ wilde uitdragen, moest zelf aan de bak. Anders was het elders in de gemeente Zundert. Kinderen uit Zundert en Klein Zundert bijvoorbeeld konden terecht bij ’t Stokperdje, waar het parkeerterrein was omgetoverd in een kleinschalige spellenkermis. Hier konden zij - op afspraak en samen met hun ouders - diverse spelletjes spelen. Naast de activiteiten op het parkeerterrein voor het gebouw van ‘t Stokperdje, hield de organisatie De Grote Koningsdag live stream. Deze werd geopend door burgemeester Joyce Vermue die bij ’t Stokperdje ook nog even haar vrolijk versierde fiets kwam showen. Via de live stream konden kinderen konden de hele dag meedoen met allerlei online spelletjes en interactieve activiteiten, zoals knutselen, koken, bingo, Twister en een poppenkastshow.

Luchtkussens

Ook in Achtmaal werd op geheel eigen wijze een draai gegeven aan Koningsdag. Voor de kinderen daar werden op een steenworp afstand van elkaar gelegen locaties - aan respectievelijk de Kraaiheuvelstraat en de Griendweg - verschillende spelletjes gespeeld. Hiernaast konden de kids zich uitleven op verschillende luchtkussens en werden zij getrakteerd op ijs. In Wernhout kon de plaatselijke jeugd spelletjes spelen op het schoolplein en in de verschillende speeltuintjes. Via foto’s achter de ramen van huizen konden vragen worden opgelost. Wie goed oplette, kon ook een leeuw spotten.

FOTO’S CHARLES VAN CAMPENHOUT

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief