Gasten kunnen weer als vanouds genieten van een drankje op het terras.
Gasten kunnen weer als vanouds genieten van een drankje op het terras. Foto: Addo Sprangers

Terrassen in Zundert weer goed gevuld

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Om stipt 12.00 uur was het vandaag eindelijk zo ver: de heropening van de horecaterrassen. Na ruim een half jaar gedwongen gesloten te zijn geweest, mochten horecazaken vanmiddag weer gasten ontvangen op het terras.


De sfeer in de Molenstraat in Zundert vanmiddag opperbest. De terrassen van de diverse etablissementen liepen weer aardig vol; een beeld dat we ruim een half jaar niet hebben gezien. Om 12.00 uur mochten de eerste dienbladen gevuld met drankjes naar buiten komen, en konden gasten weer genieten van een drankje op het terras. Dat mensen stonden te popelen om na maanden weer een drankje te doen op het terras, werd al snel duidelijk. Veel tafels waren snel bezet.

Regels

De heropening van de terrassen is gebonden aan een aantal regels. Zo mogen de terrassen alleen open zijn tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Er mogen per tafeltje twee mensen zitten. Er is alleen een uitzondering voor huishoudens. Zij mogen wel met meer dan twee mensen aan een tafeltje zitten. Reserveren is op het terras verplicht, maar dat mag ook aan de deur. Er wordt dan een gezondheidscheck gedaan, en je wordt gevraagd je gegevens achter te laten.

Winkeliers

Niet alleen voor de horeca zijn er vandaag versoepelingen doorgevoerd. Ook winkeliers profiteren van nieuwe versoepelingen. Klanten hoeven namelijk niet meer vier uur van te voren een afspraak te maken voor een winkelbezoek. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief