<p>Teun en Mats van Beek vermaken zich op hun Lego-zolder.</p>

Teun en Mats van Beek vermaken zich op hun Lego-zolder.

(Foto: Willeke van Beek)

‘Onze zolder is uitgegroeid tot een echte Lego-zolder’

ZUNDERT - Voor Teun (7) en Mats (4) van Beek is het vaste prik: op zaterdagavond zitten de twee broertjes uit Zundert samen met vader Jelle voor de buis om Lego Masters te kijken. Op de als speelparadijs ingerichte zolder zitten ze vaak uren met Lego te spelen.


Wie wat bewaard, heeft wat. Alle oude Lego van papa Jelle stond jarenlang geparkeerd op de zolder van opa en oma, totdat Teun en Mats er notie van kregen. Het duurde niet lang voordat ze zich volledig op de Lego stortten, vertelt moeder Willeke. “Van lieverlee is alle Lego naar ons gekomen en is de zolder uitgegroeid tot een echte Lego-zolder. Al is er niet veel nieuwe Lego bijgekocht. Het is leuk om te zien hoe de jongens ermee omgaan. Vanuit oude boekjes kan Teun stap voor stap al hele bouwwerken maken. Dat is goed voor zijn ruimtelijk inzicht. Bij Mats is de passie misschien nog wel groter. Hij zit hele dagen te Lego-en. En verzint er hele verhalen bij met allerlei dorpjes en poppetjes. Het stimuleert zeker zijn fantasie. Samen kunnen ze er hun creativiteit echt wel in kwijt. De zolder is echt hun domein.” Ook vriendjes van het tweetal weten volgens haar de weg naar de Lego-zolder inmiddels al goed te vinden. Volgens Willeke is er één nadeel: “Als ze in hun spel zitten, zijn ze nog maar lastig naar buiten te krijgen.” Papa Jelle mag volgens Willeke ook meespelen op zolder, al is hij vooral de man die orde op zaken stelt als de puinhoop op zolder té groot is geworden. Of ze zelf ook meespeelt? “Het is een mannengezin hier, hè? Dan kan ik niet achterblijven.” 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief