Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Brandschoon Carwash nu al een succes

Door: Tess Mutsters Bedrijvig Nieuws

WERNHOUT - Op de eerste dag van mei opende Brandschoon Carwash zijn deuren. Het was stralend weer en de eerste kettingwasstraat van Zundert trok dan ook veel bekijks.

Het lentezonnetje schitterde vrolijk op de schone auto’s in het weekend van 1 en 2 mei, ook de dagen daarna bleef het druk bij de gloednieuwe wasstraat. “In het openingsweekend hebben we ruim 330 auto’s gewassen,” vertelt eigenaresse Kiona van den Broek trots.

Hoe het begon

Samen met haar partner dacht Van den Broek al langer over een carwash. “Dit is iets dat Zundert nog niet heeft op deze schaal, voor een dergelijke carwash moet je al snel helemaal naar Breda,” legt Van den Broek uit. 

Toen het pand van de brandweer in Wernhout te huur kwam te staan, reageerde Kiona meteen. “Het vinden van een pand dat groot genoeg is voor een kettingwasstraat, is niet makkelijk. Het pand van de brandweer was dan ook perfect voor ons. De naam van de zaak hebben we daar heel specifiek op aangesloten. Brandschoon Carwash heeft zo eigenlijk twee betekenissen.”

Ook de locatie van de wasstraat is perfect volgens Van den Broek. “Er komt hier natuurlijk erg veel verkeer langs. Het is dan makkelijk om hier even te stoppen en dan gauw even je auto te laten wassen. De wachttijden zijn nooit lang en het wassen is zo klaar. Het hoort bijna bij je boodschappen, je hoeft niet eens je auto uit.”

Het concept

Het concept van de carwash is relatief simpel. “We hebben, na onze openingsactie in mei, vier programma’s,” legt Van den Broek uit. “Als je aan komt rijden, wordt je kenteken gescant, kies je een programma en betaal je. Dit kun je gewoon in de auto doen, er staat altijd iemand bij de carwash die je komt helpen. Vervolgens doen we een handmatige voorwas. Daarna krijg je aanwijzingen om de ketting op te rijden en wordt het wasprogramma gestart. Ieder wasprogramma heeft zijn eigen zeep en iedere zeep heeft zijn eigen geur, zo ruik je ook in de auto dat er goed schoongemaakt wordt.”

Dat iedere zeep zijn eigen geur heeft, is natuurlijk leuk, maar ook aan het milieu is gedacht. “De zeep die we gebruiken is biologisch afbreekbaar. Daarbij recyclen we ook het water dat we gebruiken. Je gebruikt toch al snel 400 liter water per auto en dankzij een speciaal systeem kunnen we nu zo’n negentig procent van het water hergebruiken,” legt Van den Broek uit.

Ontzorgen

Het doel van de wasstraat is om klanten echt volledig te ontzorgen en ze een persoonlijke service te bieden. “In juni worden er nog wasboxen en stofzuigplaatsen geïnstalleerd en beginnen we ook met VIP-behandelingen,” vertelt Van den Broek. “We maken dan ook de hele binnenkant van de auto schoon. Zo kunnen klanten moeiteloos zowel de buiten- als de binnenkant van hun auto schoon laten maken.” De wasstraat heeft straks programma’s tussen de 9 en 16 euro, maar vanwege de opening krijg je in mei het duurste programma met 50% korting. “Zo kan iedereen rustig en laagdrempelig kennismaken met ons en ons beste programma.”

Brandschoon Carwash, Wernhoutseweg 36, 4884 AW Wernhout, https://www.facebook.com/BrandschoonCarwash/

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief