<p>Het Van GoghHuis in Zundert.</p>

Het Van GoghHuis in Zundert.

(Foto: Addo Sprangers)

Van GoghHuis in Zundert weer open voor publiek

ZUNDERT - Na een half jaar sluiting wegens COVID-19 is het Van GoghHuis afgelopen zaterdag weer geopend voor publiek. Het museum op Vincents geboortegrond biedt een aantrekkelijk programma voor zomer en najaar van 2021.De tentoonstelling ‘Van Gogh naar nu’ is verlengd tot ben met 8 augustus. Met een ruime keuze uit de collectie wordt zichtbaar gemaakt dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt. De tentoonstelling is samengesteld uit werken van kunstenaars die in het gastatelier naast het Van Goghkerkje hebben gewerkt en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds. In de tuin exposeert Tom Claassen zijn beeldengroep ‘De mannen van Zundert’, opgebouwd door vrijwilligers van het Van GoghHuis en de Gebroeders Nouws, in samenwerking met PARK Tilburg.

Ruud van Empel

Van 14 augustus tot en met december 2021 presenteert het Van GoghHuis de tentoonstelling ‘Ruud van Empel - Inventing Van Gogh’. Kunstenaar Ruud van Empel (Breda, 1958) heeft zich ondergedompeld in de wereld van Van Gogh. Diens schilderijen van bloemstillevens, landschappen en portretten heeft hij door middel van fotofragmenten opnieuw gecomponeerd. Daardoor brengt hij Van Goghs kunst dichter naar de realiteit, terwijl die door zijn bewerkingen van vorm en lichteffecten toch heel esthetisch en dromerig blijft. De feestelijke opening van deze tentoonstelling staat gepland op zaterdag 11 september.

Benefietveiling

Voorafgaand vindt tot 17 juni op Artnet Auctions de afgelopen vrijdag gestarte benefietveiling plaats van de complete Van Gogh-reeks die Ruud van Empel vervaardigde. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief