<p>Coen van der Meulen (l) en Niek Melissen (r) voor de nieuwe loods van de buurtschap.</p>

Coen van der Meulen (l) en Niek Melissen (r) voor de nieuwe loods van de buurtschap.

(Foto: Tess Mutsters)

Buurtschap Klein Zundert pakt uit tijdens 75-jarig jubileum

KLEIN ZUNDERT - Buurtschap Klein Zundert bestaat 75 jaar en dat wil de buurtschap groots vieren. Ondanks corona staat het hele jaar in het teken van het jubileum en de lange geschiedenis van de buurtschap.


“Mooi hè?” zegt Niek Melisse, voorzitter van de buurtschap, over het plafond van de kantine van buurtschap Klein Zundert. Het plafond hangt vol vierkante platen waar foto’s op zijn gedrukt. Sommige in zwart-wit, de meeste in kleur. “Dat is 75 jaar aan wagens,” vertelt hij trots.

Verschillende commissies

De buurtschap wil het 75-jarig bestaan groots aanpakken en laat er geen gras over groeien. “Dat is ook hoe wij zijn als buurtschap,” legt Niek uit. “We laten het niet zitten bij iets kleins, we weten van aanpakken en zijn heel enthousiast.”

Voor het organiseren van alle activiteiten zijn zeven speciale commissies samengesteld. Coen van der Meulen, voorzitter van de algemene feestcommissie, werkt samen met Louis van Broek in de jubileumcommissie en houd het overzicht over de festiviteiten. “We hebben de werkgroep historie, de kindercommissie, de commissie voor het feestweekend, de activiteitencommissie, de gadgetcommissie, de wandelcommissie en de sponsorcommissie,” somt hij op. “Iedereen in die commissies heeft zijn eigen rol en zorgt ervoor dat we een topjaar gaan krijgen,” vertelt Coen.

Jubileumboek

Over het hele jaar worden activiteiten georganiseerd. Zo maakt de buurtschap een jubileumboek, waarin terug wordt gekeken op 75 jaar corso. “Dat moet echt een bijzonder boek worden, iets dat je over 15 jaar nog uit de kast pakt om er eens rustig doorheen te bladeren,” vertelt Niek. In het boek worden wagens, interviews en verhalen beschreven. Voor de uitgave is nog geen vaste datum.

Verder worden er kleine activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen en spelletjesmiddagen. Voor de kinderen zijn er aparte activiteiten, want de buurtschap hecht enorm veel waarde aan zijn jeugd. “De jeugd heeft de toekomst,” zegt Coen simpelweg. “Daarbij hebben we enorm veel jongeren in de buurtschap en veel daarvan zijn erg enthousiast. Daar moet je dan wel aandacht aan besteden.”

Diamanten Dahlia

Eén activiteit waar de buurtschap bijzonder trots op is, is de Diamanten Dahlia. “Dat is een actie waarbij we ons hele bloemenveld opgedeeld hebben in kavels,” legt Niek enthousiast uit. “Tussen alle geplante dahlia’s, zit één compleet andere soort. Iedereen kan online, via onze website, zo’n kavel kopen en degene die het kavel met de Diamanten Dahlia heeft, wint een ballonvaart voor twee personen. We hebben bijna achthonderdzestig kavels en je betaalt drie euro per kavel.” Aan het eind van het corsojaar, wordt het grote jubileumfeest gevierd. “Die zaterdag beginnen we met een middag voor de kinderen,” vertelt Coen. “Daarna eten we met zijn allen en barst het feest los. Het plan is om het feest het laatste weekend van september te organiseren, zodat we in onze tent terechtkunnen.”

Verbinden

Natuurlijk is het doel van alle activiteiten het vieren van 75 jaar buurtschap Klein Zundert, maar de festiviteiten hebben ook een ander doel, namelijk de buurtschap verbinden. “We proberen iedereen erbij te betrekken, zowel jong als oud. Zo maken we er voor iedereen een leuk jaar van,” aldus Niek. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief