<p>Joeri Huijbregts is al bijna zes jaar vrijwilligerbij de brandweer,</p>

Joeri Huijbregts is al bijna zes jaar vrijwilligerbij de brandweer,

(Foto: Tess Mutsters)

‘Vrijwillig brandweerkorps Zundert heeft een heel hecht team’

ZUNDERT - “Ik houd wel van spanning,” vertelt Joeri Huijbregts als hem gevraagd wordt waarom hij bij de vrijwillige brandweer is gegaan. Inmiddels is hij al bijna zes jaar vrijwilliger bij de brandweer en hij doet het nog altijd met veel plezier. “Er stond toen een soort vacature in de krant. Ik zag dat en heb gelijk gesolliciteerd.”


Als brandweerman doe je eigenlijk van alles. “We doen woningbrandjes, maar die zijn er niet veel in Zundert. Wel zijn er, naar mijn idee, relatief veel auto-ongevallen en ook daar zijn we altijd bij. Het is enorm gevarieerd werk. Het ene moment sta je koeien uit een put te vissen en het andere moment moet je een brand blussen of iemand uit een auto knippen. Dat schakelen en die spanning maakt het leuk.”

Heftig

Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen, als brandweerman maak je veel mee. “We rukten uit naar een ongeval op de Meirseweg. De man in die auto lag te kermen van de pijn. Er stond misschien wel vijftien man om die auto heen, maar niemand stak een vinger naar hem uit. Ze waren allemaal aan het filmen. Dat vind ik erg, ik snap gewoon niet dat mensen dat kunnen. Die heftige dingen neem je dan ook wel mee naar huis en daar praat je dan over, maar over het algemeen blijven die gebeurtenissen binnen deze muren. Een brandweerkorps heeft een heel hecht team, we staan allemaal altijd voor elkaar klaar. We kunnen hier gezellig met elkaar staan dollen en een pilsje drinken, maar we kunnen ook altijd bij elkaar terecht om te vertellen over wat we hebben gezien en meegemaakt,” vertelt Joeri. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief