Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Gevonden baby bij Wernhoutsburg krijgt naam Amy-Amélief

Door: Monique Jansen Algemeen

WERNHOUT - De gevonden baby bij het ven in Wernhoutsburg heeft een naam gekregen. Het meisje heet Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. De vinder, de gemeente Zundert, de politie en het OM willen haar zo de aandacht en respect geven dat ze verdient. 

Het meisje werd op woensdag 12 mei gevonden op Park Wernhoutsburg. De baby lag in een vuilniszak bij een ven. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Nog altijd is niet duidelijk wie de vader en moeder van het kindje zijn. “Na de vondst was de roep om het meisje een naam te geven erg groot. Hier is echter nog even mee gewacht. Nu is het moment gekomen om het meisje niet langer anoniem door het leven te laten gaan”, meldt de politie. 

Burgemeester Vermue van de gemeente Zundert: “Na goed overleg met de meest direct betrokkenen heb ik het meisje de naam Amy–Amélief van het Ven gegeven. Wij geven Amy, op het moment dat dit in het kader van het onderzoek kan, een passend afscheid. Voor nu is het belangrijk dat zij een naam heeft, gekend is, en we alles in het werk stellen om een doorbraak in het onderzoek te bereiken.”

Onderzoek
Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek, wel kan er bekend gemaakt worden dat het onderzoeksteam er van uit gaat dat het meisje vermoedelijk tussen 9 en 12 mei is neergelegd aan de oever van het meertje in Wernhoutsburg. De vondst van het kind had een enorme impact op de bewoners van Wernhoutsburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief