Theo en Mariëlle uit Achtmaal: 'Aardbeienfeest hoort ook echt bij Zundert'
Theo en Mariëlle uit Achtmaal: 'Aardbeienfeest hoort ook echt bij Zundert' Foto: Krijn ten Hove

‘Iedereen in Zundert heeft wel iets met aardbeien’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ZUNDERT - Ze zitten op het terras bij de ijswinkel, toevallig voor het redactielokaal van de Bode. Theo en Mariëlle uit Achtmaal. En ik hoor ze spreken over het ‘uitgeklede’ Aardbeienfeest van dit jaar. 

“Het valt op maar het is begrijpelijk gezien de situatie waar we nog altijd in zitten”, zegt Mariëlle. “Vroeger was het een grote braderie, muziek en straattheater, stonden de maquettes voor het corso opgesteld, die staan nu in de etalages. Je kon er altijd over de hoofden lopen.” Op de vraag of ze ieder jaar naar de Aardbeienfeesten komen is het antwoord nee. “We gaan niet ieder jaar speciaal hier naar toe. Als het mooi weer is en we zin hebben, dan komen we.”  

Mooi feest

Zundert is een aardbeiengebied, zo licht Theo het belang van de feesten voor Zundert toe. “Iedereen in Zundert heeft wel iets met aardbeien. wilde je vroeger werken in het weekend of in de vakantie dan kwam je al snel bij de aardbeienkwekers terecht. Daarom hoort het feest ook echt bij Zundert. De Aardbeienkoningin werd verkozen en de startopstelling van het corso, het andere grote feest, werd bekendgemaakt. Vaak mooi weer, de terrassen open. Gewoon een mooi feest.” Ze zijn niet teleurgesteld dat het zo kleinschalig was dit jaar. “Het is logisch, zoveel mensen als vroeger dat kan zeker nu niet. Afstand houden is dan lastig. Maar het weer was goed en het is leuk om even door Zundert te lopen.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief