Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Fietsend praten over toekomst Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT – De Gemeente Zundert houdt komende zaterdag van 10.30 uur tot 15.30 uur een fietstocht. De route van 32 km gaat door de vijf dorpen en het buitengebied. Op vijf locaties staan leden van het college van burgemeester en wethouders en ambtenaren. Zij gaan met de deelnemers in gesprek over hoe Zundert er over 30 jaar uit zou moeten zien. De route is vanaf donderdag te downloaden via www.zundert.nl en af te halen bij het raadhuis. 

Naast de fotowedstrijd en de enquête is dit het derde moment dat inwoners hun ideeën en meningen over hun leefomgeving kunnen delen. Wat gaat goed? Wat kan beter? Op vijf locaties tijdens de route wordt het gesprek aangegaan over verschillende thema’s. Bij de oude Rabobank aan de Bredaseweg 2 in Zundert is het thema ‘Leefbaar en Gezond’ onderwerp van gesprek, terwijl bij het Vogelrevalidatiecentrum aan de  Luitertweg 36A in Klein Zundert van gedachten zal worden gewisseld over het thema ‘Aantrekkelijk en waardevol’. Bij Bon Appetit aan het  Kennedyplein 3 in Rijsbergen kunnen ideeën worden uitgewisseld rond het thema ‘Bereikbaar en toegankelijk’. De thema’s ‘Economisch Vitaal’ en ‘Duurzaam’ komen aan bod bij respectievelijk Boomkwekerij Minoor aan de  Minoorstraat 5 in Wernhout en bij Camping de Ossewei aan de Nieuwmoerseweg 18A in Achtmaal. 

Routes

Deelnemers kunnen op verschillende punten instappen. Vanaf donderdag is de fietsroute te downloaden via www.zundert.nl en af te halen bij het raadhuis. Ook liggen de routes klaar op de vijf locaties. Bij de route komt ook een ‘boodschappenlijstje voor Zundert’. Deelnemers kunnen hun ideeën en wensen hierop schrijven en op de locaties inleveren. 

Omgevingsvisie

De Gemeente Zundert gebruikt de reacties om de omgevingsvisie op te stellen. In deze visie staat omschreven hoe de gemeente er over 30 jaar eruit zou moeten zien. Op www.samenzundert.nl is meer informatie te vinden. Ook staat hier de enquête en de fotowedstrijd voor de omgevingsvisie nog open.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief