Deelnemers voor aanvang van de wedstrijd.
Deelnemers voor aanvang van de wedstrijd. Foto: WiMo Fotografie

Terugblik op GTC Rally: ‘Je proefde het verlangen om mee te doen’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ACHTMAAL - John Elst, organisator van de GTC Rally, kijkt met tevredenheid terug op de voorbije editie, al was het nog even spannend of het evenement wel kon doorgaan. “Het leuke is dat je soms moet afzien om een goed gevoel te krijgen.” 

“De voorbereidingen liepen eigenlijk heel goed,” vertelt autosportliefhebber John Elst. “Veel sponsoren meldden zich aan, van wie sommige ook hun bijdragen verhoogden. Dat is een teken van vertrouwen. Je proefde ook echt het verlangen om mee te doen aan de GTC Rally. Toch waren er in de aanloop de nodige beperkingen. Zo hebben we vanwege het coronavirus beperkt vergaderd. Dat maakt het enthousiasmeren wat minder gemakkelijk. Normaal gesproken gaat het evenement heel snel leven. Nu waren we met een heel klein groepje en moest het echt vanuit de tenen komen.”

Opluchting

“De locatie konden we pas vrij laat gaan inrichten,” vervolgt hij. “Vanwege de voorspellingen van slecht weer moesten we extra maatregelen treffen, bijvoorbeeld het aanbrengen van rijplaten. Bovendien ging in de week voor de GTC Rally ook nog eens het besmettingscijfer van het coronavirus omhoog, waardoor de regering vrijdag nog een persconferentie belegde. Even vreesde ik voor strengere maatregelen en het cancellen van de GTC Rally, maar tot mijn opluchting bleek dat niet nodig. Binnen een uur hadden we een protocol uitgewerkt, dat ook door de Gemeente Zundert werd overgenomen. Binnen onze mogelijkheden hebben we ook goed gehandhaafd op de geldende maatregelen. De sfeer was hoe dan ook heel goed, zowel bij deelnemers als genodigden. “

Kroon

“Het leuke is dat je soms moet afzien om een goed gevoel te krijgen,” besluit hij. “Dat is zeker gelukt. Ik ben blij met de positieve respons die we hebben ontvangen. Dat is toch de kroon op het werk dat we verzet hebben.” 

Samen naar de GTC Rally kijken. Deze toeschouwers vermaken zich opperbest.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief