Frank van de Klundert: 'Dit jaar zou het niet verantwoord zijn geweest om het Aardbeienfeest grootser op te zetten, hoe graag we dat ook wilden'
Frank van de Klundert: 'Dit jaar zou het niet verantwoord zijn geweest om het Aardbeienfeest grootser op te zetten, hoe graag we dat ook wilden' Foto: Krijn ten Hove

‘Hopelijk mag en kan Aardbeienfeest volgend jaar weer groter zijn’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

“Nee, het is niet het feest dat we normaal voor ogen hadden. Maar na een jaar afwezigheid wilden we dit feest toch door laten gaan,” meldt Frank van de Klundert, voorzitter van de Ondernernemersvereniging Zundert Centrum (OZC) . Het is inderdaad geen Aardbeienfeest maar een feestje.” 

Omdat het een doorstroomevenement is kon het Aardbeienfeest, ondanks de stengere maatregelen die een dag voorafgaand door het kabinet werden afgekondigd, het voorbije weekeinde toch doorgaan. “De persconferentie heeft met name invloed gehad op de horeca, strengere sluitingstijden en geen live-optredens. Als organisatie hadden we al besloten om het Aardbeienfeest in wat kleinere opzet te doen.”

Kermis

Zo was er dit jaar geen braderie, geen optreden van muziekbandjes en geen kermis. “De kermis hebben we op het laatste moment af moeten zeggen helaas. Dit kwam met name omdat de exploitanten geen personeel hadden om de attracties te bouwen en te bemensen. Dat was jammer uiteraard.” Toch is Frank van de Klundert niet ontevreden. “Het weer was perfect en er liepen toch heel wat mensen door de Molenstraat. De terrassen waren goed gevuld. ik hoor positieve geluiden van de deelnemende ondernemers. en we zijn blij dat we iets hebben kunnen doen voor onze bezoekers en de ondernemers.” Dit jaar was de 48e of 49e keer, hij weet het niet helemaal zeker, maar hij hoopt dat het feest volgend jaar weer groter mag en kan zijn. “Maar dit jaar zou het niet verantwoord zijn geweest om het grootser op te zetten, hoe graag we dat ook wilden.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief