Liza Jochems bij de kale bessenstruiken.
Liza Jochems bij de kale bessenstruiken. (Foto: Charles Luijten)

Geen jam: Bossen met zwarte bessen aan Pannenhoefsebaan kaalgeplukt

RIJSBERGEN - In een keer alle bossen met zwarte bessen volledig kaalgeplukt en dus geen jam. Het is Liza Jochems-Kools aan de Pannenhoefsebaan 3 overkomen. Samen met haar man Piet, overleden in 2001, begon zij in 1968 een tuinderij. 


Ze teelden diverse soorten fruit zoals aardbeien, appels, peren rode en zwarte bessen. Nu nog puur uit hobby, maar de inmiddels 79-jarige Liza heeft daaraan de laatste tijd onplezierige ervaringen overgehouden. Sinds afgelopen week nog. De zwarte bessen zijn verdwenen, geplukt! Ze neemt ons mee naar de tuin waar de bessendief de hele boel heeft kaalgeplukt. Ze bevinden zich vlak naast een volledig verwilderd stuk langs de voormalige boerderij. Wie doet nou toch zoiets? 

Liza Jochems is erg erg verdrietig over. Aangifte heeft ze tot nu ook na al die vorige jatpartijen nog niet gedaan. “Ik vind het fijn verschillende soorten jam te maken en nog fijner om vrienden en kennissen hiervan met een potje blij te maken. Van zwarte-bessenjam is dit jaar geen sprake”, zegt de nog zeer vitale Liza Jochems-Kools, afkomstig van Achtmaal.

Charles Luijten,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Serviceadviseur

Almkerk

bezorgers weekkrant

Nieuwendijk en Veen

Assistent-beheerder m/v

Bergen op Zoom

Loodsmedewerker

Zundert

Orderpicker

Tholen