Foto: Addo Sprangers

Rijsbergse Ria is sinds 2007 vrijwilligster bij Zonnebloem: ‘Dit vrijwilligerswerk geeft veel voldoening’

Ria van Kalmthout is sinds 2007 vrijwilligster bij de Rijsbergse afdeling van De Zonnebloem. Tot haar groot genoegen, zo maakt ze duidelijk.”Dit vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. Het biedt mij zelf ook zo veel.”


Haar eerste kennismaking met De Zonnebloem vond plaats in 1979. “Mijn man was heel ernstig ziek,” vertelt ze. “Naantje van Zundert, de toenmalige voorzitter van Zonnebloem Rijsbergen, kwam toen met kerst spontaan een cadeautje brengen: een beeldje van een engel. Het staat nog steeds in mijn kamer. Ik vond het heel mooi dat iemand van buitenaf zich het lot van mijn man aantrok. Toen dacht ik: ‘Als ik nog eens vrijwilligerswerk ga doen, is het bij De Zonnebloem’. In 2007 ben ik vrijwilliger geworden, na de kerst ervoor op proef te hebben meegedraaid. Vanaf het begin af aan vond ik het leuk. Bij De Zonnebloem proberen we tussen vrijwilliger en gast altijd de juiste match te vinden. Ik werd gekoppeld aan een blinde vrouw. Het was een voltreffer.”

“Met haar maak ik nog altijd wandelingen. Toen haar man nog werkte, wandelden we om de twee weken. Tegenwoordig eens per drie weken. Tijdens de wandelingen lopen we te praten en te zingen. Zij mag tijdens het wandelen het tempo bepalen en ook hoe ver we lopen. Ik heb een echte vertrouwensband met haar ontwikkeld. Dit is wat je noemt ‘echt Zonnebloemwerk’: zij heeft een beperking en ik kan iets voor haar betekenen. Vanwege het coronavirus stond het even op een lager pitje. Inmiddels wandelen we weer volop. Heel fijn. Ik ben blij haar een plezier te kunnen doen.” 

Addo Sprangers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Serviceadviseur

Almkerk

bezorgers weekkrant

Nieuwendijk en Veen

Assistent-beheerder m/v

Bergen op Zoom

Loodsmedewerker

Zundert

Orderpicker

Tholen