Afbeelding
Afbeelding: Gemeente Zundert

Meedoen aan enquête en fotowedstrijd Zundert kan nog tot zaterdag

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Wie nog wil meedoen aan de enquête en fotowedstrijd ‘Zundert in een lijstje’, heeft nog tot komende zaterdag de tijd. Vul daarom op tijd de enquête nog in of stuur een foto op van uw favoriete plekje.

Hoe ziet Zundert er over 30 jaar uit? Wat zijn de mooiste, favoriete, verborgen, plekjes in Zundert? De Gemeente Zundert vraagt in de maanden juni en juli haar inwoners, organisaties en ondernemers mee te denken over de toekomst van de Zundertse leefomgeving. De uitkomsten neemt zij mee in de Omgevingsvisie. Deze visie beschrijft de fysieke leefomgeving van Zundert voor de lange termijn. Meedenken kan via de enquête op www.samenzundert.nl en de fotowedstrijd ‘Zundert in een lijstje’.

Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie spelen veel onderwerpen een rol. De grote ruimtelijke uitdagingen staan hierin beschreven. Denk aan wonen, spelen, leren, werken en ontspannen in Zundert. Maar ook aan: de natuur, het water en de ontwikkeling van het buitengebied en aan mogelijkheden om groene energie te winnen en de bereikbaarheid. Aan de hand van deze visie toetst en beoordeelt de Gemeente Zundert initiatieven van inwoners. De omgevingsvisie komt in plaats van de structuurvisie en andere ruimtelijke beleidsplannen.

Meedenken

De Gemeente Zundert wil de inwoners actief betrekken bij het opstellen van de omgevingsvisie. Ook de mening van jongeren in Zundert vindt zij hierbij belangrijk. Daarom haalt de Gemeente Zundert tot de schoolvakantie toekomstbeelden en ideeën op. Deze worden gebruikt om toekomstige ontwikkelingen en behoeftes in kaart te brengen en vormen zo het vertrekpunt voor de Omgevingsvisie. Inwoners kunnen op twee manieren meedoen. In de eerste plaats door de vragenlijst op www.samenzundert.nl in te vullen. In de vragenlijst komen allerlei thema’s aan bod die belangrijk zijn voor de fysieke leefomgeving. Ook worden er vragen gesteld met betrekking tot een bepaald gebied, zoals de vijf dorpen, het buitengebied en bedrijfsterreinen. De vragenlijst kan ingevuld worden tot 31 juli. Inwoners kunnen daarnaast meedoen aan de fotowedstrijd ‘Zundert in een lijstje’ en daarbij tot 31 juli een foto toesturen van hun mooiste, favoriete, onbekende, beruchtste plekje in de gemeente. Het plekje wordt in een lijstje gezet. Dit lijstje wordt huis aan huis verspreid, maar kan ook digitaal verstuurd worden. Uiteindelijk vormen alle foto’s een mooie verzameling van plekken,die de aandacht vragen.

Concept

In oktober verschijnt het concept omgevingsvisie. Dit concept wordt geschreven aan de hand van de resultaten van de vragenlijst, fotowedstrijd. Ook gesprekken met organisaties en bestaande beleidsplannen worden meegenomen in de visie. Op het concept omgevingsvisie kan gereageerd worden. In oktober volgt hier meer informatie over. De gemeenteraad stelt in het eerste kwartaal van 2022 de omgevingsvisie vast.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief