<p>Maik Backx zit dit jaar voor het eertst in het bestuur van de Vakantieweek.<br><br></p>

Maik Backx zit dit jaar voor het eertst in het bestuur van de Vakantieweek.

(Foto: Tess Mutsters)

Klaar voor Vakantieweek Stokperdje: ‘We hebben al zo’n 500 inschrijvingen’

ZUNDERT - Maik Backx is bestuurslid van de Vakantieweek bij ‘t Stokperdje en naast Ilja Schrauwen en Figo Snepvangers is hij één van de hoofdcoördinatoren. 


“Eigenlijk zou ik in 2020 al in het bestuur zitten van de Vakantieweek, maar dat liep door corona natuurlijk in het water,” vertelt Maik. Dit jaar is daarom het eerste jaar dat Maik in het bestuur van de Vakantieweek zit en hij heeft er zin in. Er waren volgens Maik wel maatregelen die genomen moesten worden, maar dat zou de pret niet echt moeten drukken. “We doen alles in goede samenspraak met de gemeente. Zo komen de kinderen met tijdssloten binnen en houden we natuurlijk allemaal 1,5 meter afstand.”

Populair

De Vakantieweek van ‘t Stokperdje, die volgende week van maandag tot en met vrijdag wordt gehouden, is een jaarlijks evenement waar alle kinderen uit Zundert aan mee mogen doen. Ieder jaar weer doen enorm veel kinderen mee. “Dit jaar hebben we al zo’n 500 inschrijvingen,” vertelt Maik met een brede lach. “De kinderen kunnen zich aanmelden voor een weekkaart, of de dag vooraf een dagkaart kopen, voor als ze nog niet zeker weten of ze de hele week mee willen doen.” De Vakantieweek draait vooral om creativiteit. Ieder jaar wordt een verhaal uitgestippeld en een show voor de kinderen gemaakt. Het kleine dorp (groep 1 tot en met 4) krijgt voorgebouwde hutten uit pallets die ze mogen versieren. Het grote dorp (groep 4 tot ben met 8) mag zelf zijn hut bouwen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief