De Vakantieweek is voor Jesper vertrouwd terrein. 'Ik begon hier als kind en ging ieder jaar naar de Vakantieweek'
De Vakantieweek is voor Jesper vertrouwd terrein. 'Ik begon hier als kind en ging ieder jaar naar de Vakantieweek' Foto: Tess Mutsters

Vakantieweek Stokperdje: ‘Lekker meedoen en zelf nog een beetje kind zijn’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Jesper de Hoon is al sinds 2014 leiding bij ‘t Stokperdje, hierbij helpt hij ook bij de Vakantieweek Zundert die maandag van start gaat. “Ik ben eigenlijk altijd al creatief geweest.” 

“Bovendien werk werk graag met mijn handen, dus ik heb vooral heel veel werk voor de Vakantieweek,” legt Jesper uit. Hij maakt de meeste decoraties voor het klein dorp en zorgt er zo voor dat de kinderen helemaal in die verzonnen wereld op kunnen gaan

De Vakantieweek is voor Jesper vertrouwd terrein. “Ik begon hier als kind en ging ieder jaar naar de Vakantieweek,” vertelt hij. “Dat is me echt bijgebleven. Toen ik al een paar jaar van de basisschool af was, werd ik gebeld of ik toch niet wilde komen helpen. Ik ben toen ook gelijk de Grizzly’s gaan begeleiden, dat is de groep kinderen uit groep 8 hier op ‘t Stokperdje. Het is gewoon echt een gezellige boel.”

In de week zelf hoeft hij geen decoraties meer te maken, dan staat hij bij Sport & Spel. Dat is de activiteitenafdeling waar de kinderen worden ingedeeld om even te spelen. Er staan een hoop springkussens en de kinderen doen spelletjes. “Dat is hartstikke leuk,” vindt Jesper. “Het is de kinderen in de gaten houden, maar ook gewoon lekker zelf meedoen en zelf nog een beetje kind zijn.” Het is vooral de gezelligheid die ervoor zorgt dat Jesper ieder jaar weer terugkomt. “Gedurende de dag is het erg gezellig, maar ook als de kinderen weer weg zijn is het gezellig om met zijn allen wat te drinken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief