<p>St. Cecilia maakt zich op voor een openluchtconcert op het weiland achter De Zwarte Schuur.</p>

St. Cecilia maakt zich op voor een openluchtconcert op het weiland achter De Zwarte Schuur.

(Foto: Addie Hendrickx)

Muziek in het bos: St Cecilia live vanuit de Pannenhoef

ZUNDERT - Cultuurlandgoed de Pannenhoef in Zundert wordt binnenkort muzikaal vergezeld door Harmonie St. Cecilia. Vanuit Stichting Cultuur Landgoederen Zundert in samenwerking met Brabants Landgoed wordt er op 25 september een vrij toegankelijk concert georganiseerd in de open lucht op het weiland achter De Zwarte Schuur.


Het is voor het eerst dat St. Cecilia op de unieke locatie, midden in de natuur, mag optreden. De muziekvereniging kijkt uit naar het optreden. “Na een lange tijd van een noodzakelijke break vanwege corona is het extra leuk om weer samen muziek te maken, zeker op zo’n bijzondere locatie,” aldus Marleen Vermeeren, die bariton speelt in het koor. Onder leiding van dirigent John Curfs krijgt het publiek een ‘luchtig’ optreden met een gevarieerd repertoire met nummers van onder anderen The Bee Gees, John Miles en de musical The Greatest Showman. De vereniging bestaat dit jaar honderd jaar, maar door corona zijn veel geplande activiteiten in het water gevallen. Dat ze nu mogen spelen in het Brabantse landschap, is extra bijzonder.

Culturele activiteiten

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert organiseert diverse culturele activiteiten: toneelvoorstellingen, schilderworkshops en dus ook concerten. Van de zeven locaties waar zij haar activiteiten ontplooit is de Pannenhoef er één van. Een landschap van 706 hectare groot, gelegen tussen Etten-Leur, Zundert, Rijsbergen en Sprundel.

Jubileum

Ad de Klerk, mede oprichter van de in 2017 gestichte Cultuur Landgoederen Zundert, staat te popelen om weer iets te mogen organiseren. Wegens corona hebben ze daar dit jaar veel van af moeten zien, maar met de nodige coronamaatregelen is het ze toch gelukt iets moois te kunnen plannen. De locatie Pannenhoef is niet zomaar gekozen: ‘’Het natuurgebied ligt deels in Rijsbergen, het is dus prachtig dat we de Rijsbergse muziekvereniging hier kunnen laten spelen.’’ Het landgoed viert daarnaast dit jaar zokn 50-jarig bestaan. ‘’Een mooi moment om daar ook bij stil te staan.’’ Volgens de Klerk heeft ook Brabants Landschap, beheerder en eigenaar van het Landgoed enthousiast gereageerd.

Weersafhankelijk

Het concert, dat vrij toegankelijk is, wordt naar verwachting van de Klerk een groot succes. Iedereen is welkom om 15.00 bij de Zwarte Schuur. ‘’Na een korte inleiding is het woord aan dirigent Curfs. De muziekvereniging speelt tweemaal een half uur met een pauze tussendoor. Echter is de organisatie wel afhankelijk van het weer: als het slecht weer is, gaat het optreden niet door. Bezoekers kunnen het landgoed te voet of per fiets bereiken vanaf de diverse parkeerplaatsen aan de rand van de Pannenhoef. Voor toegang tot het concert dient de bezoeker een corona bewijs in combinatie met een geldig legitimatiebewijs te laten zien. Met goede moed kijkt de Klerk er naar uit om de gasten eind september te mogen ontvangen. ‘’Een bijzonder evenement, op een bijzondere locatie waar bezoekers kunnen genieten van de combinatie muziek en natuur.’’ 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief