Foto: Gemeente Zundert

Nieuwe inrichting voor Oranjestraat Rijsbergen

RIJSBERGEN - Wethouder Patrick Kok gaf donderdag samen met buurtbewoner Klaas van Dam een symbolisch startsein voor de werkzaamheden aan de Oranjestraat in Rijsbergen. Klaas van Dam woont in de Oranjestraat die een nieuwe klimaat adaptieve inrichting krijgt. Deze inrichting is samen met de inwoners tot stand gekomen. Gommers Grondwerken B.V. uit Wernhout gaat het onderhoud verzorgen.


De Oranjestraat wordt op drie punten flink aangepast. De bomen gelegen tussen de beide uiteinden van de Nassaustraat zijn gekapt. Door de wortels ontstonden onveilige stoepen en een ongelijke weg. De bomen worden in straat herplant. In de nieuwe situatie wordt de rijbaan smaller, waardoor er meer ruimte komt voor groen en parkeerplaatsen. Dit verhoogt tevens de verkeersveiligheid en toegankelijkheid van de straat. Verder vervangen we de openbare verlichting door energiezuinige lichtmasten.

Rioolstelsel

Het verouderd, gemengd rioolstelstel is aan vervanging toe. Er komt een gescheiden rioolstelsel. Hierbij stroomt het rioolwater door een andere buis dan het regenwater. Het regenwater kan vervolgens in de bodem infiltreren. Dat is gunstig bij droge periodes en het is goed voor de grondwaterstand. “Daar houdt het niet op,” geeft wethouder Patrick Kok aan. “Een ander onderdeel van de reconstructie is dat wij het regenwater van de bewoners zoveel mogelijk afkoppelen van het riool. Daardoor stroomt het regenwater rechtstreeks de tuin in én blijft het grondwaterpeil op het perceel op niveau. Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor het afkoppelen van hun regenwater. Op deze manier dragen we samen ons steentje bij aan een duurzame gemeente.”

Zes fases

De start van fase 1 Oranjestraat is het deel Ettenseweg tot aan tussen Het Steke en Wolfsheining. Daarna wordt de weg vervolgd. De werkzaamheden duren ongeveer tot de zomer 2022. Surf voor meer informatie over de planning naar www.zundert.nl/oranjestraat.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief