Toch een optocht voor kindercorso.
Toch een optocht voor kindercorso. (Foto: Tess Mutsters)
fotoalbum

Toch een optocht voor kindercorso

ZUNDERT - De zeventigste editie van het kindercorso zit er weer op. Net als tijdens het ‘grote’ corso, scheen er ook vandaag een warm zonnetje toen de kleine optocht begon. Na het stilstaande kindercorso van vorig jaar, was er namelijk weer een optocht, al was het een aangepaste.


101 wagentjes waren dit jaar ingeschreven voor het kindercorso en 438 kinderen deden mee. De optocht zelf werd over Beekzicht gereden, waar een kleine route was uitgezet en waar ouders en publiek konden komen kijken. Er was voldoende ruimte en dat was maar goed ook, want er was behoorlijk wat publiek afgekomen op het enige rijdende corso van Zundert dit jaar. Dat publiek had allemaal een ticket gekregen dat was verstrekt aan de deelnemers. Kaartjes voor het kindercorso waren dit jaar niet te koop. Zo werd voorkomen dat er te veel mensen op de optocht af zouden komen.

De wagentjes

Het kindercorso kent drie klassen die zijn verdeeld op de groepen van de basisschool. Groep 1 tot en met 3 vormen zo de pomponklasse, groep 4 tot en met 6 de dahliaklasse en groep 7 tot en met 8 de sterklasse. 

Gedurende de optocht kwam een heel scala aan wagentjes voorbij; grappige wagens met  catchy titels, maar ook een paar wagens met een maatschappelijk thema. Natuurlijk waren er ook een flink aantal coronawagens te bezichtigen. Traditiegetrouw reden er ook een aantal wagens mee gemaakt door een hele klas uit groep acht. 

De prijzen

Om groepsvorming zo veel mogelijk te voorkomen, werd de prijsuitreiking via Facebook gedaan. Aan de top drie van iedere klasse werd een bezoekje gedaan, waarna de prijs werd uitgereikt. Dat maakte dat het veilingterrein al een paar uur na aanvang van de optocht weer bijna zo goed als leeg was. Op een aantal gevallen dahlia’s en gevallen bloemblaadjes na.

De top drie

De volledige uitslag is te vinden op de Facebookpagina van Kindercorso Zundert.

Pomponklasse

1. Corona f*ck youhhh

2. Ik ga op vakantie en ik neem mee...

3. Met een beetje fantasie...

Dahliaklasse

1. De rattenvangers van Klein Zundert

2. Slakkenplaag

3. We zijn om op te vreten

Sterklasse

1. Tijger/Brood

2. De World Change

3. We gaan zwemmen in dahlia lemon

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Diverse functies

o.a. Zierikzee

Interieurbouwer

Baarle-Nassau

Assistent verkoper

Zundert

GASTHEREN EN GASTVROUWEN

Den Bosch en Culemborg

Verzorgende IG

Oude-Tonge