Fietslabyrint virtuele fietstocht door Rijsbergen
Fietslabyrint virtuele fietstocht door Rijsbergen Foto: Avoord

Virtueel fietsen door Rijsbergen met het Fietslabyrint

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Wat als je niet meer zelfstandig buiten kunt fietsen? Zijn fietsavonturen dan voorgoed verleden tijd? Niet voor de bewoners van Avoord: met het Fietslabyrint fietsen zij virtuele tochten. Sinds kort ook door Rijsbergen.

Het idee voor een virtuele fietstocht door Rijsbergen komt van Johan, een van de vrijwilligers van het Fietslabyrint van Avoord. Hij trommelde onlangs zijn kleinzoon Jochem op. Jochem volgt momenteel een grafische opleiding en wilde met zijn opa de uitdaging wel aangaan: een virtuele tocht door Rijsbergen opzetten waar de cliënten van Avoord van kunnen genieten.

Film

Jochem vertelt: “De fietsers kunnen een supermooie film van Rijsbergen verwachten, langs prachtige oude straatjes, maar zeker ook een stukje nieuwbouw. Samen met mijn opa heb ik alles gefilmd en bewerkt. Dat was nog best een uitdaging. De camera hing in een stellage die vrij zwaar is, maar toch is het ons gelukt om alles recht te filmen, zonder dat er hobbels zichtbaar zijn.”

Enthousiast

In totaal duurt de virtuele fietstocht vijftien minuten. Jochem: “Opa wilde heel graag dat alle cliënten van Rijserf nog van Rijsbergen kunnen genieten. Dat is nu gelukt. Het was ontzettend leuk om dit samen te maken!” Beide mannen waren zo enthousiast dat ze in de winter mogelijk nog een fietstocht door Rijsbergen filmen. De bewoners van Avoord kijken er nu al naar uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief