<p>Rinus maakte 26 jaar geleden dankzij een vriend kennis met de guld. </p>

Rinus maakte 26 jaar geleden dankzij een vriend kennis met de guld.

(Foto: Tess Mutsters)
LUCHTBUKSGILDE ST. WILLIBRORDUS 90 JAAR

Hoofdman Rinus van de Riet: ‘De derde helft is het leukst’

RIJSBERGEN - Luchtbuksgilde St. Willibrordus bestaat 90 jaar en hoofdman Rinus van de Riet is enorm trots op de guld. Rinus komt al 26 jaar bij de schietvereniging, waarvan hij nog even benadrukt dat het officieel geen gilde is. “We hebben niet de papieren van een gilde, maar we hebben wel het broederschap van een gilde. Het is een erg gezellige, hechte groep,” vertelt Rinus.


De groep is ook behoorlijk groot. De schietvereniging, ook wel De Guld van Tichelt genoemd, heeft inmiddels ruim 80 leden, waarvan ook een aantal vrouwen. Die leden komen voornamelijk uit de buurt, maar ook uit aangrenzende gemeentes, zoals Etten-Leur. Zelf maakte Rinus dankzij een vriend kennis met de guld. Hij was al een paar keer mee gaan schieten en besloot vervolgens lid te worden. Hij geniet van de avonden schieten, ‘maar de derde helft is het leukst’, lacht hij. “Na het schieten samen wat drinken, dat is toch gezellig.”

Leden zijn belangrijk voor de guld, vertelt Rinus. Er wordt dan ook alles aan gedaan om die leden tevreden te houden en de guld op de kaart te zetten. “We houden de contributie zo laag mogelijk en doen veel voor de leden. Zo is er met competities een koffietafel waar leden bij aan mogen sluiten en hebben we jaarlijks een teerfeest.”

Naast het schieten houd de guld ook jaarlijks een rikavond. Iedereen mag dan komen, ook mensen die geen lid zijn. “Dat geldt trouwens ook voor de schietavonden. Je bent altijd welkom om eens te komen kijken,” vertelt Rinus. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief