Foto: Addo Sprangers

Slopershamer velt oude drogisterijlocatie aan Sint Bavostraat in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Ooit was er een drogisterij gevestigd, maar dat is definitief verleden tijd. Deze week is de sloop van de oude winkellocatie Sint Bavostraat 17-19 met voortvarendheid tot voltooiing gebracht, met een gapend gat als gevolg. Er komen straks zes nieuwe appartementen.


Bij de bouw van deze appartementen staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal, als ook levensloopbestendige woningen. De appartementen worden energieneutraal gebouwd waarbij gebruik gemaakt wordt van een collectief warmtepompsysteem in combinatie met zonne-energie. De gevels in het ontwerp passen naadloos in het straatbeeld.

Uitstraling

Ook in Rijsbergen wordt gewerkt aan levendige dorpskernen. “De leegstand in de dorpskern van Rijsbergen is onderwerp van gesprek. We zien in de gemeente dat oude en leegstaande panden plaats maken voor nieuwe gebouwen die qua uitstraling passen in het straatbeeld. Deze ontwikkeling sluit hierop aan,” zo liet wethouder Patrick Kok eerder weten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief