Foto: IKC De Plaetse

Sint Bavoschool schakelt over op thuisonderwijs vanwege coronavirus

RIJSBERGEN - De leerlingen van de Sint Bavoschool in Rijsbergen krijgen vanaf maandagmiddag thuisonderwijs. Dat heeft schooldirecteur Jac Verschueren zondagavond bekendgemaakt. Reden is het snel oplopende aantal besmettingen van leerlingen en schoolpersoneel met het coronavirus.


Verschueren spreekt van een rigoureuze beslissing, genomen na een week van oplopende besmettingsaantallen en na intern overleg. “Het aantal besmettingen op school loopt in korte tijd dermate op dat ik heb moeten besluiten om deze maatregel preventief in te zetten,” meldt de schooldirecteur. “Op dit moment hebben we één groep in quarantaine, drie groepen op de rand van quarantaine en een hele reeks besmettingen in andere groepen. Daarnaast zijn inmiddels ook twee collega’s besmet. Om de verdere verspreiding op/via school tegen te gaan en de continuïteit van het onderwijs minder in gevaar te brengen ligt er nu dus dit besluit.”

Voorbereidingen

Het besluit betekent dat de kinderen deze maandagochtend vrij zijn, zodat de leerkrachten de spullen voor het afstandsonderwijs in orde kunnen maken. Aan het eind van de ochtend kunnen de leerlingen hun spullen ophalen en start om 13.00 uur het thuisonderwijs. Het thuisonderwijs dat de groepen 8A en 8B al kregen wordt deze ochtend gewoon voortgezet.

Begrip

In de wetenschap dat deze beslissing veel van de ouders vergt, hoopt Verschueren op begrip. “Maar op dit moment is dit wel de route die we moeten volgen om grotere problemen te voorkomen,” stelt hij.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief