<p>Stephanie van der Pol is al van kleins af aan lid van de buurtschap.</p>

Stephanie van der Pol is al van kleins af aan lid van de buurtschap.

(Foto: Charles van Campenhout)
75 JAAR BUURTSCHAP ‘T KAPELLEKE

‘Buurtschap ‘t Kapelleke is een heel hechte club’

ZUNDERT - Met uiteenlopende activiteiten viert Buurtschap ‘t Kapelleke dit jaar haar 75-jarig jubileum. Een mijlpaal in de geschiedenis van de buurtschap. Het geheim achter het succes van ‘t Kapelleke? De gezelligheid bij de buurtschap en het grote saamhorigheidsgevoel dragen er volgens de leden bijzonder veel aan bij.


Stephanie van der Pol is oud-secretaris van Buurtschap ‘t Kapelleke en al van kleins af aan lid van de buurtschap. “Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat je in de buurtschap gaat,” vertelt ze. Op 4-jarige leeftijd verhuisde Stephanie van de Berk naar de Hertogstraat. Haar ouders zijn bij ‘t Kapelleke gaan helpen en zij ging meteen mee. Ze is sindsdien nooit meer weggegaan bij de buurtschap. “Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat je in de buurtschap gaat,” zegt ze. Na al die jaren is ze nog steeds lid en was Stephanie ook nog drie jaar secretaris. “Ik werd destijds op het buurtfeest gevraagd door de toenmalige voorzitter Lennart Schrauwen of ik niet een bestuursfunctie wilde, met in het bijzonder de rol van secretaris,” herinnert ze zich. “Ik ging eens koffie met hem drinken, was meteen enthousiast en heb ja gezegd.”

Het is een gemixt gezelschap van jong en oud, iets waarvoor de buurtschap zich een aantal jaar geleden is voor gaan inzetten. “Iedereen vult elkaar goed aan. Er wordt ook gewerkt aan kennisoverdracht tussen de jonge en oudere generaties,” legt Stephanie uit. 

Het is voor Stephanie wel duidelijk waarom ze al zolang lid is van de buurtschap. “Wat sprekend voor Buurtschap ‘t Kapelleke is, is de gezelligheid. Daar staan we echt voor. Het is een heel hechte club,” aldus Stephanie van der Pol, oud-secretaris en nog steeds lid van Buurtschap ‘t Kapelleke. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief