<p>Buurtbewoners maken zich sterk voor een opknapbeurt van de verouderde speeltuin.</p>

Buurtbewoners maken zich sterk voor een opknapbeurt van de verouderde speeltuin.

(Foto: Charles van Campenhout)

Bewoners Patrijsstraat klaar met versleten speeltuin

ZUNDERT - De bewoners van de vogelbuurt zijn er klaar mee: de speeltuin aan de Patrijsstraat moet nodig worden opgeknapt. Het is niet alleen een van de weinige speeltuinen in de buurt, ook heeft de speeltuin weinig te bieden om de kinderen bezig te houden. “Er is gezegd dat kinderen vanaf drie jaar daar kunnen spelen, maar er is helemaal niks voor hen,” aldus mede-initiatiefnemer Veronica Al Hasan. 


Speeltuin is misschien niet het juiste woord voor het stuk grond waar een klein klimrek, een versleten speeltoestel en een paar banken staan. Er valt namelijk weinig te spelen, vinden de initiatiefnemers die een burgerinitiatief willen starten om de speeltuin op te knappen. “De speeltuin is sowieso te oud, maar de kinderen hebben ook gewoon veel te weinig,” legt Veronica Al Hasan uit. De speeltuin is namelijk in de jaren ‘90 gebouwd en inmiddels erg verouderd. 

De speeltuin zelf mag dan niet zo groot zijn, het kan zeker beter, vindt de buurt. Vooral vanwege het feit dit de enige speeltuin is in de vogelbuurt. De speeltuin zou geschikt moeten zijn voor kinderen vanaf drie jaar, maar volgens de initiatiefnemers is dit beslist niet het geval. “Er is helemaal niks voor hen, dat is echt heel jammer,” zegt Veronica. “Er is bijvoorbeeld geen schommel, iets dat kinderen van drie juist zo leuk vinden.”

Enquêtes 

Verschillende buurtbewoners willen nu via een tweetal enquêtes onderzoeken of er genoeg draagvlak is voor het beoogde burgerinitiatief. Er is een enquête voor volwassenen (zie https://nl.surveymonkey.com/r/9BCMHDS) en een voor kinderen (zie  https://nl.surveymonkey.com/r/9BKS6DL) . “We willen kijken wat mensen nodig hebben. Zo willen we niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen faciliteiten realiseren: denk aan samen koffiedrinken en een praatje kunnen maken,” verduidelijkt Veronica. Volgens haar hebben veel buurtbewoners dezelfde mening en willen ze er iets aan doen. “We kijken niet alleen naar de Patrijsstraat, maar willen een mooie en leuke speeltuin maken voor de hele buurt.”

Ontwerp

Wanneer de enquêtes zijn gesloten, analyseert de groep initiatiefnemers de antwoorden en gaat zij kijken wat zij ermee kan. Dit doen de buurtbewoners samen met ambassadeur Wendy van Dijck. “We hopen in het eerste kwartaal van 2022 een ontwerp klaar te hebben. We moeten natuurlijk ook kijken hoe we het financieel gaan doen.” Deelnemers aan de enquêtes kunnen aangeven of zij iets willen bijdragen voor het opknappen van de speeltuin. “We hebben ondertussen ook op de burendag en tijdens rommelmarkten geld opgehaald. Dit hebben we in een speciaal potje gestopt voor de speeltuin.” 

Uitgebreid

In de enquête voor volwassenen kun je aangeven wat je mist in de speeltuin en wat je van de speeltuin vindt. Kinderen kunnen in hun enquête aangeven wat ze het liefst doen als ze spelen, bijvoorbeeld schommelen of in een zandbak spelen. Ook krijgen ze de vraag wat hun favoriete speelplek is en waarom, zodat de initiatiefnemers weten wat er in de speeltuin moet komen om het net zo leuk te maken. “We vragen mensen om deze enquêtes zo uitgebreid mogelijk in te vullen,” aldus mede-initiatiefnemer Veronica Al Hasan. De buurtbewoners hopen dat minimaal tachtig volwassenen en twintig kinderen de enquêtes invullen, zodat de Gemeente Zundert ziet dat er genoeg draagvlak is en wat er veranderd zou moeten worden. De enquêtes zijn tot en met 31 oktober in te vullen. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief