Geheel in The Beatles stijl betreedt de kinderraad met burgemeester Vermue voor het eerst het regenboogzebrapad.
Geheel in The Beatles stijl betreedt de kinderraad met burgemeester Vermue voor het eerst het regenboogzebrapad. (Foto: Marloes Smits)

Kinderraad onthult vol trots eerste regenboogzebrapad van Zundert: “We wilden iets dat gelijkheid symboliseert”

ZUNDERT - Afgelopen dinsdag heeft de kinderraad van Zundert het eerste regenboogzebrapad van de gemeente onthuld. De kinderraad is pas sinds september actief en heeft dus al snel zijn eerste idee gerealiseerd. Als het aan hen ligt, zullen binnenkort de andere ideeën volgen, die ze bij hun beëdiging bekend hebben gemaakt. “Bij de volgende vergadering gaan we kijken naar het idee om een kindermuseum te openen,” vertelt Mees Frijters, de initiatiefnemer van het regenboogzebrapad. 


Aan ambitie geen gebrek bij de kinderraad. Het idee voor het regenboogzebrapad werd al snel na de beëdiging opgegooid door raadslid Mees Frijters . “We hadden nog niet veel dat gelijkheid symboliseert in de gemeente. Dat vond ik jammer en dus ging ik er over nadenken,” legt hij uit. Volgens Mees past een regenboog perfect bij gelijkheid en dat iedereen zichzelf mag zijn. “Uiteindelijk kwam ik bij een regenboogzebrapad uit en later kwamen we op deze plek terecht.” Het zebrapad is te vinden bij basisschool De Zonnebloem in de Burgemeester Manderslaan. 

Er werd door de kinderen een bijbehorend bord ontworpen waar onder andere de vijf namen van de dorpen van gemeente Zundert iets wat de kinderraad expliciet wilde. Burgemeester Vermue gaf een mooie speech over hoe trots ze was op de kinderraad dat ze zich zo bewust zijn over gelijkheid. Verder hadden Vermue en Mees nog een verrassing voor de rest van de raad. Iedereen krijgt namelijk een paar regenboogsokken die de kinderen enthousiast in ontvangst nemen. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief