Foto: Addo Sprangers

Gerry is coördinator van Pluspunt Nonnekeshof: ‘Mijn vrijwilligers zijn ook mijn kracht’

Gerry van Vugt is coördinator van het Pluspunt Nonnekeshof, trefpunt voor bewoners en omwonenden. “Mijn vrijwilligers zijn ook mijn kracht.”


Toen jaar geleden begon ze in Nonnekeshof. “Van de directie van Surplus heb ik de kans gekregen om hier een Pluspunt op te starten, met ondersteuning van een leidinggevende. In het begin was het pionieren. Ik ben gestart met geleende kopjes. In tien jaar tijd zijn we van niets naar iets gegaan. Inmiddels werk ik met negentien vrijwilligers en is bijna niet meer bij te houden hoeveel gebruik er wordt gemaakt van het Pluspunt. Het zijn niet alleen meer koffiemomentjes. Zo hebben we hier een eetpunt, de handwerkclub en de Huiskamers op dinsdag en donderdag waar respectievelijk negen en tien deelnemers van buitenaf op af komen. Daar staan acht vrijwilligers op.” 

Al die mensen weten volgens Gerry van Vugt hun weg naar Nonnekeshof te vinden dankzij de samenwerking met onder meer wijkzuster, Avoord en de Gemeente Zundert. Ze vertelt hoe ze in tien jaar tijd afscheid heeft moeten nemen van 37 bewoners. “Dat hakt erin. Zoals we ook geraakt zijn door corona, al heeft het virus niet alleen ellende gebracht. Samen met vier vrijwilligers ben ik toen in een bubbel gaan koken. In anderhalf jaar tijd hebben we zo’n 4.000 maaltijden rondgebracht bij bewoners en omwonenden. Dat zorgt ook weer voor sociale controle zodat je weet hoe mensen zich voelen. De samenwerking met de vrijwilligers maakt het succes. Ik heb een goede band met hen en kan ook niet zonder hen.” 

Addo Sprangers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief