Johan, Jolanda, José en Francois poseren voor hun winkel.
Johan, Jolanda, José en Francois poseren voor hun winkel. Foto: FOTO MARLOES SMITS

Everaerts de Verfmolen stopt ermee: ‘Het is heel dubbel’

Door: Marloes Smits Bedrijvig Nieuws

Bedrijfbeeindiging/sluiting Everaerts bv. deco home de Verfmolen, stopt ermee. “Het is heel dubbel,” aldus de eigenaren gebroeders Everaerts.

Rijke geschiedenis

In 1952 begon Jef Everaerts een schildersbedrijfje in de Blauwstraat in Zundert.

Daarna werd in 1954 met zijn vrouw Annie een winkeltje begonnen in verf en behang artikelen.

In 1966 verhuisde het gezin naar een nieuwbouwpand aan het Poteindplein, waar de zaak tot nu nog steeds gevestigd is. In eerste instantie nog alleen met een schildersbedrijf. In 1973 werd uitgebreid met een afdeling woninginrichting.

De Verfmolen is in haar bijna 70 jarig bestaan uitgegroeid tot een heus begrip in het Zundertse en wijde omgeving.

Nu de eigenaren Johan en Francois met pensioen gaan en er geen opvolger is, heeft het familiebedrijf besloten om te sluiten.

Moeilijk los te laten

Zundert gaat afscheid nemen van een bedrijf in schilderwerken en woninginrichting in al zijn facetten. alsmede de buitenzonwering, die de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen.

“Het is moeilijk om dit allemaal los te laten, mede omdat we ook afscheid nemen van het personeel,” vindt Francois. Enkele personeelsleden zijn al meer dan dertig jaar in dienst bij de Verfmolen en een iemand zelfs meer dan veertig jaar. “We zijn al een aantal jaren bezig met kijken naar een opvolger,” vertelt Johan. “In de familie of personeel en landelijk zoekende zijn we niet tot opvolging kunnen komen,” aldus de gebroeders. 

Er is momenteel nog geen koper of huurder van het pand.

Klantgericht te werk

“Het zal wennen zijn voor de vaste klanten. Het komt dan ook koud op hun dak gevallen. Veel klanten komen al heel wat jaren, dikwijls al 3 of 4 generaties, in de zaak,” legt Francois uit. 

Met veel klanten hebben we een sterke band opgebouwd, mede omdat we bij hun thuis over de vloer komen. Wat toch wel een vertrouwensband geeft.

Johan en Francois en hun vrouwen Jolanda en Jose worden gezien als degelijk en betrouwbaar. “Zodoende hebben we het nieuws van de sluiting zoveel mogelijk persoonlijk aan de klanten verteld. Dat vinden we wel zo netjes. Liever dat ze het van ons horen, dan van derden,” vertelt Johan. 

De zaak heeft altijd goed gedraaid ondanks een aantal recessies en dergelijke ook in de coronatijd hebben ze uitstekend gedraaid, omdat veel mensen vanuit thuis werkten en aan het klussen sloegen.

“Het is dan ook een beetje stoppen op je hoogtepunt,” lacht Francois. 

Alle lopende werkzaamheden worden netjes afgewerkt met een uitloop naar begin volgend jaar.

Hoewel er geen officieel afscheidsfeest komt is er wel een uitverkoop van voorraadartikelen tot wel 50 % korting. De uitverkoop begint op maandag 15 november en duurt tot en met 31 december, als de winkel voor de laatste keer sluit.

Hierbij willen we alle klanten en relaties hartelijk bedanken voor het genoten vertrouwen in al die jaren.

Vriendelijke groeten Johan en Jolanda, Francois en Jose.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief