Foto: Addo Sprangers

Gemeente Zundert gooit grond Fort Oranje in openbare verkoop

ZUNDERT - De Gemeente Zundert gaat de grond van voormalig camping Fort Oranje in Rijsbergen verkopen aan de hoogste bieder. Voormalig campingeigenaren Cees en Jan Engel weigeren de kosten van het onderhoud van de afgelopen jaren te betalen, omgerekend ruim vijf miljoen euro. Ze hebben aangegeven dat ook in de toekomst niet van plan te zijn.


Voor de Gemeente Zundert reden om de boel nu te verkopen. Het is nog onduidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren. De Gemeente Zundert heeft een notaris in de arm genomen en verwacht dat de voorbereidingen van de verkoop nog een paar maanden zullen duren. Er zijn nog verschillende kaveleigenaren woonachtig op het terrein. Zij zullen straks in gesprek moeten met de eventuele nieuwe eigenaar over hun woonsituatie. In de tussentijd verandert er niets op het terrein. De Gemeente Zundert blijft het beheer van het terrein voeren.  

Bodemprocedure

In de zomer van 2017 nam de Gemeente Zundert het beheer van voormalig camping Fort Oranje over en sloot zij de camping. Dit resulteerde onder meer in een langlopend juridische procedure, de bodemprocedure, waarover de rechtbank op 15 mei van dit jaar de Gemeente Zundert in het gelijk heeft gesteld. De Gemeente Zundert heeft de kosten voor de overname en sluiting van camping Fort Oranje, in totaal ruim vijf miljoen euro, in rekening gebracht bij de eigenaren van voormalig camping Fort Oranje, en herhaaldelijk gevraagd om te betalen. Tot op heden hebben zij de facturen nog niet betaald. De Gemeente Zundert verzocht de eigenaren op 29 oktober daarom om binnen twee weken de openstaande facturen te betalen. Mochten zij hieraan geen gehoor geven, dan zou de Gemeente Zundert het proces voor openbare verkoop van de grond in gang zetten. Dat laatste is nu dus gebeurd. De Gemeente Zundert spreekt van ‘een logische stap in een langdurig proces’.

Toekomst

Toen de Gemeente Zundert op 23 juni 2017 het beheer van de Rijsbergse camping Fort Oranje overnam, was het haar direct duidelijk dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten werd toen besloten tot sluiting van de camping. Bewoners moesten op zoek naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. De camping is al enkele jaren zo goed als leeg is. Slechts een handjevol seizoensgasten die de grond onder hun caravan hadden gekocht, mocht blijven. De eigenaren van Fort Oranje, Cees Engel en zijn zoon Jan, lieten al eerder weten geen boodschap te hebben aan de claim van de Gemeente Zundert. Sterker nog: zij willen vijf miljoen euro aan schadevergoeding zien van de Gemeente Zundert.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief