<p>Rachel Oostvogels.</p>

Rachel Oostvogels.

(Foto: VVD Zundert)

Rachel Oostvogels (23) lijsttrekker VVD Zundert

ZUNDERT - Rachel Oostvogels is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van VVD Zundert. Wethouder Patrick Kok neemt als lijstduwer de taak van ‘running mate’ op zich.


Vier jaar geleden kwam de 23-jarige studente Social Work met voorkeurstemmen in de raad. Als raadslid groeide zij de voorbije periode steeds meer in haar rol. Rachel Oostvogels, afkomstig uit Achtmaal, is trots op haar uitverkiezing als lijsttrekker. “Ik ben super vereerd en vind het fijn dat het vertrouwen in mij unaniem is uitgesproken. Iedereen bij VVD Zundert staat achter mij. We vormen één team.”

Verjonging

Op de laatste plaats van de kandidatenlijst, op nummer 31, staat Patrick Kok zogezegd als lijstduwer. Hij blijft ook voor de komende raadsperiode de beoogd wethouder namens VVD Zundert. “Ik leef in Zundert, maar ik woon er niet ,” aldus Kok. “Mijn werk hier is nog niet voltooid.” Samen met Rachel Oostvogels gaat hij nadrukkelijk campagne voeren, waarbij herkenbaarheid, vertouwen, ervaring en verjonging de trefwoorden zijn. Die verjonging is ook terug te zien op de kandidatenlijst. Die telt drie jonge vrouwen jonger dan 23 jaar die, enthousiast gemaakt door Rachel Oostvogels’ ervaringen, nu eveneens hun zinnen hebben gezet op een politiek avontuur. Het gaat om haar jongere zus Sharon Oostvogels, Femke Michielsen en Marrit Uijtdewilligen.

Gert-jan Paulussen

Een andere opvallende naam op de kandidatenlijst, en wel op nummer 2, is die van Gert-jan Paulussen. In september van dit jaar nog zegde hij zijn raadslidmaatschap namens CDA Zundert op, om nu namens VVD Zundert weer op het politieke toneel te verschijnen. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief