<p>De plek waar straks appartementen en een commerci&euml;le ruimte moeten verrijzen. </p>

De plek waar straks appartementen en een commerciële ruimte moeten verrijzen.

(Foto: Addo Sprangers)

Nog meer nieuwe woningen in hart van Klein Zundert

KLEIN ZUNDERT - Als het aan het Zundertse college ligt, krijgt Klein Zundert er straks nog eens dertien appartementen bij. Burgemeester en wethouders zijn in principe namelijk akkoord met het plan voor nieuwbouw op de locatie Klein Zundertseweg 15, 17 en 19, waarin genoemde appartementen zijn opgenomen.


Naast de appartementen is er, met het oog op de terugkeer van de nu nog op huisnummer 17 gevestigde bakker Joost Douenburg, voorzien in de realisatie van een commerciële ruimte. Ook komt er een parkeerkelder. Om de nieuwbouw van het beoogde complex met maximaal drie bouwlagen mogelijk te maken, moeten de panden op de nummers 15, 17 en 19 uiteraard eerst worden gesloopt. Volgens het college draagt het plan bij aan de (stijgende) vraag naar appartementen, zowel voor senioren als starters. Vooreerst kan nu een bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Tijdens de procedure wordt ook een omgevingsdialoog gehouden. Deze wordt uitgevoerd zoals vastgesteld in de gemeentelijke participatieleidraad. Het college is enthousiast. “Met dit plan en de plannen voor de Maalderij en Weidepracht 2 wordt een mooi gemêleerd en gebalanceerd woningbouwprogramma voor Klein Zundert gerealiseerd, van sociale huur, starters- en seniorenwoningen, twee-onder-eenkappers en vrijstaand, en van goedkoop tot duur,” aldus wethouder Patrick Kok. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief