<p>Moerse Boys-voorzitter Van den Bogaert.</p>

Moerse Boys-voorzitter Van den Bogaert.

(Foto: Charles van Campenhout)

‘Moerse Boys is hartstikke blij met kunstgrasveld’

KLEIN ZUNDERT - Het heeft jaren gekost, maar vorig jaar kon het zo gewenste kunstgrasveld bij Moerse Boys dan eindelijk worden aangelegd. Hoewel het veld al enige tijd in gebruik is, liet de officiële opening op zich wachten. De vorige week geplande openingsactie werd vanwege het oplevende coronavirus echter afgeblazen. De vreugde over het kunstveld is er bij Moerse Boys echter niet minder om. “Iedereen was er klaar voor, we zijn er erg blij mee.” 


In november 2019 gaf de Zundertse gemeenteraad het groene licht: voetbalclub Moerse Boys krijgt dan toch echt een kunstgrasveld. De aanleg van het veld, als vervanging van een natuurgrasveld waarop trainingen werden afgewerkt, kon van start. Voorzitter Bas van den Bogaert vertelt hoe het proces al jaren bezig is. “We wilden heel lang nieuwe kunstvelden. We hadden door snelle slijtage te weinig velden, kunstgrasvelden lossen dit op.” 

Kostenplaatje

Er waren verschillende oorzaken waardoor de komst van het kunstgrasveld zolang op zich lieten wachten. “Er zit natuurlijk een kostenplaatje aan, dat is ook een van de redenen dat we het hoofdveld nog niet hebben aangepakt,” vertelt Bas. “We hebben verschillende onderzoeken laten doen, ook met de KNVB. We gaan niet zomaar wat neerleggen, natuurlijk.” 

Voordelen 

De club heeft flink gestreden voor de aanleg van een kunstgrasveld. Het heeft namelijk vele voordelen. Bas legt het uit. “Bovenal zorgen kunstgrasvelden ervoor dat we altijd kunnen spelen. Zelfs als het heeft geregend.” De club had door hevige regenbuien vaak last van niet bespeelbare velden, een probleem dat een kunstgrasvelden niet heeft omdat het geen water vasthoudt. “Dat scheelt zoveel. Normaal moesten we vaak trainingen afgelasten door wateroverlast, nu kunnen we altijd trainen en altijd voetballen,” glundert hij. Verder gaat kunstgras ook veel langer mee dan ‘normaal’ gras. “Onze velden hebben echt wat te lijden tijdens de trainingen. We trainen sowieso met veel leeftijdsgroepen, waardoor we vaak met te weinig velden zitten.” Wel is er nog de last van bladeren, maar die worden regelmatig opgeruimd door de Gemeente Zundert en door vrijwilligers. Maar, benadrukt Bas, het spelen op natuurgras heeft bij veel voetballers nog altijd de voorkeur. “Dat was echter gewoon geen doen meer. Het hoofdveld is wel nog steeds van natuurgras en zal dat voorlopig ook blijven.” De meeste wedstrijden worden overigens nog steeds op het hoofdveld gehouden. “Het eerste elftal speelt altijd op natuurgras, waarbij de senioren en de rest van de jeugd afwisselen tussen het kunstgrasveld en de natuurgrasvelden,” maakt Bas duidelijk. 

Wethouder

De club had een officiële opening van het kunstgrasveldgepland staan voor 12 november. Helaas moest de plechtigheid worden afblazen door de oplopende coronabesmettingen. Dit werd gecompenseerd via een woordje door wethouder Twan Zopfi tijdens de Algemene Ledenvergadering die dag.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief