Foto: Shutterstock

Vuurwerkverbod: ‘Hopelijk draagt verbod bij aan beperking toestroom naar SEH’

BREDA - Het vuurwerkverbod is dit jaar, net als vorig jaar, opgelegd om de ziekenhuizen te ontlasten van de corona drukte. Een drukte die ze ook bij het Amphia ziekenhuis in Breda merken. 


Een woordvoerder laat weten dat het Amphia zaken als een vuurwerkverbod graag aan de politiek overlaat. “Het is aan de politiek om een afweging te maken over een vuurwerkverbod en die heeft dat gedaan.” 

Weinig verschil

Het vuurwerkverbod is ingevoerd om ervoor te zorgen dat de druk op de ziekenhuizen niet nog hoger wordt met vuurwerkslachtoffers. Ieder jaar weer komen er namelijk vele vuurwerkslachtoffers in het ziekenhuis door brandwonden of oogletsel. Aan de cijfers van de afgelopen 3 jaarwisselingen is te zien dat het vuurwerkverbod eigenlijk weinig verschil gaf qua brandwonden slachtoffers bij het Amphia ziekenhuis in Breda. In tegendeel zelfs, want bij de jaarwisseling van 2019 op 2020 waren er 3 mensen met brandwonden die geholpen moesten worden en vorige jaarwisseling waren dat er 6. Maar het ziekenhuis blijft hoopvol. “Hopelijk zal het vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling voor minder letsels zorgen en hierdoor de toestroom naar de Spoedeisende Hulp beperken,” aldus de woordvoerder van het Amphia ziekenhuis in Breda. 

Marloes Smits
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief