Krisjan van Ostaayen: 'Soms denk je erover om het wat rustiger aan te gaan doen, maar dat lukt eigenlijk nooit'
Krisjan van Ostaayen: 'Soms denk je erover om het wat rustiger aan te gaan doen, maar dat lukt eigenlijk nooit' Foto: Tess Mutsters
75 JAAR BUURTSCHAP HELPT ELKANDER

Buurtschap Helpt Elkander is voor Krisjan als thuis

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Buurtschap Helpt Elkander bestaat 75 jaar en daar zijn de buurtgenoten trots op, zo ook Krisjan van Ostaayen, die al zijn hele leven bij de buurtschap komt. “Mijn vader kwam ook altijd bij de buurt, dus ik mocht vaak met hem mee,” vertelt hij. 

“Bouwers kwamen toen veel vaker op het bloemenveld als nu. Ik heb twee linkerhanden, als klein manneke stond ik daarom al liever op het bloemenveld.” Inmiddels is Krisjan bestuurslid en baas over het bloemenveld en is hij een graag gezien lid van de buurtschap. Hij is, ondanks dat hij zelf niet veel bouwt, vaak in de tent te vinden. “Papier maché plakken, of kartonnen doe ik wel eens, hoor. Ik verzorg allerlei hand- en spandiensten in de tent en ik zorg natuurlijk voor het bier, wat een héél belangrijke taak is,” lacht hij. De buurtschap is voor Krisjan als thuis. “Soms denk je erover om het wat rustiger aan te gaan doen, maar dat lukt eigenlijk nooit.” Naar de jubileumviering kijkt hij zeker uit, al zijn er ook zaken die wegens corona weer uitgesteld moesten worden. “Volgende week zouden we bijvoorbeeld een kerstmarkt hebben, maar die is doorgezet naar volgend jaar.” Dat het voor Helpt Elkander ondanks alle coronaperikelen een mooi jaar wordt, weten ze wel zeker. De gezelligheid die altijd tussen de buurtgenoten heerst en waar Krisjan ook zo van houdt, is er namelijk toch wel. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief